Ezzel az okos forgótálcával könnyedén készíthetünk 360°-os felvételeket

Az Orangemunkie csapata, akinek a 2014-ben bemutatott „Foldio2” fénysátrat is köszönhetjük, most egy újabb ötlettel állt elő, ami elsősorban a 360°-os tárgyfotózás szerelmeseinek nyújtana óriási segítséget. A „Foldio360” egy okos forgótálca, ami okoseszközzel (táblagép, telefon) párosítva tökéletes felvételek készítését teszi lehetővé elérhető áron. „A 360 °-os képek készítése professzionális felszerelés nélkül nehézkes. A ’mindent az egyben’ 360°-os rendszerek több ezer dollárba kerülnek, de még bérlésük is több száz dollárt vesz ki a kisvállalkozók, bloggerek, és online értékesítők zsebéből, ezért eddig elérhetetlen volt számukra a 360°-os fotózás.” – mondta az Orangemunkie szóvivője.

foldio360a

És itt jön képbe a Foldio360, ami mellé csupán egy kamerával felszerelt okoseszközre, és opcionálisan egy fénysátorra van szükség. A forgótálca Bluetooth és infravörös vezeték nélküli kapcsolaton – no, meg persze a Foldio360 alkalmazáson – keresztül kommunikál okostelefonunkkal, vagy akár dSLR gépünkkel. Amint felhelyeztük a fotózandó terméket a Foldio360 tálcájára, csupán meg kell érinteni a START gombot az alkalmazásban: a tálca forgását és a képalkotó eszköz kioldóját az app kezeli automatikusan.

foldio360b

Az okostálcának van egy úgynevezett „Halo Edge” funkciója, ami gyakorlatilag egy fényforrás a tálca hátoldalán. Ha ezt bekapcsoljuk, akkor a hátsó élt a lámpa megvilágítja, ami ezáltal túlexponáltként jelenik meg az elkészült fotón. Így a termékfotóról már nem kell azt leretusálni – a megvilágítás automatikusan eltüntetni a nem kívánatos él zavaró látványát.

foldio360c

A kész felvételt az alkalmazás egy interaktív 360°-os állományként menti el, amit kedvünk szerint forgathatunk, és az okostelefon segítségével ismerőseinkkel, vagy a közösségi oldalakon meg is oszthatunk.

foldio360d

A Foldio360 a kickstarter.com közösségi gyűjtőoldalon az első 24 órában már 120 000 dollárt szedett össze (az eredeti célkitűzés 80 000 dollár volt), így a projekt immár késznek tekinthető. A sorozatgyártás hamarosan beindul, az első példányokat idén júliusban vehetik majd birtokba a vásárlók; 89 dollárért pedig bárki meg is rendelheti ezt a hasznos eszközt. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...