Ilyen szép helyszínen szerintem nem nagy kunszt ütős videót készíteni

A „The Drakensberg” – noha hangzatos neve miatt akár a Trónok Harcából is lehetne – egy hatalmas hasadék Dél-Afrikában, ami ráadásul az UNESCO világörökségének része, és nem utolsósorban egy gyönyörű vidék, a témája egy friss time lapse rövidfilmnek, amit Alex Nall egy kilencnapos „kiruccanás” során vett fel. Nall és barátai bő 30 kilogrammnyi fotós felszereléssel és kiegészítőkkel vágtak neki a kalandos, és igen nehéz túrának, de minden egyes izzadtságcseppért megérte küzdeni, ugyanis egyik természeti csodát a másik után járhatták be. A hasadékban a világ második legnagyobb vízesése, a Tugela is megtalálható, ami szintén impozáns látványt nyújt. Hogy a brit fotós azért némileg megkönnyítse dolgukat, saját maga tervezett és épített egy szénszálas time lapse sínrendszert, ami a kereskedelmi példányoknál könnyebb. A felvételek során egy Canon EOS 5D SR és egy Sony A7R II gépet használt. Az összesen 12 darab akkut napelemekkel töltötte. Sajnos, a szerző nem engedélyezte magyar IP címekre a beágyazást, így aki a lenti fotók alapján kíváncsi a videóra, annak el kell látogatnia Alex Nall weboldalára. (Forrás: petapixel.com)

1 2 3 4

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Tivadar Gelner

  A képanyag brutál de ez a zene választás epic fail

  • Rufi

   Tipikus afrikai zene. Azt mondanám, hogy illik egy afrikai videóhoz, de az is igaz, hogy ha nem tudtam volna, hogy ez Afrikában készült, akkor nem jöttem volna rá. A zenét hallgatva mindig azt vártam, hogy mikor jön már egy szavannai naplemente elefántokkal és/vagy zsiráfokkal. 🙂

   • scarbantia

    Ugyanez volt a gondolatom. Szerintem passzol hozzá, és ezerszer jobb, mint egy átlagos nyugati populáris könnyűzenei produktum. Nem ezt fogom nap mint nap hallgatni, de jól esik egy kis kulturális kitekintés. Persze ez is csak egy feldolgozás, de pont így jó.
    Egyébként szép time lapse videó.