Brutális üveggel tért vissza a Zenit! – Frissítve!

Még februárban volt róla szó, hogy a Zenitet mint luxusmárkát támasztaná fel a Rostec nevű állami vállalat, ám azóta egy szót sem lehetett hallani a Leica jövőbeli konkurenséről. Most azonban megjelentek az első termékfotók a Zenitar 50 mm F0.95 objektívről, ami első körben Sony E full frame foglalattal fog berobbanni (a későbbiek során valószínűleg lesz Fuji X és m4/3 bajonettes változat is). Egyelőre nincs semmi információ az optikáról (hiszen kiszivárogtatott képekkel állunk szemben), azaz se árat, se bejelentési/megjelenési dátumot nem kaptunk a képek mellé. Tessék parancsolni: (Forrás: mirrorlessrumors.com)

zenitar1 zenitar2

Alábbi két termékfotó és a további információk a bokeh.digitalrev.com oldalról származnak (adatok lásd a fotók alatt):

zenitar3

zenitar4

A legújabb információk szerint a Zenit nem csak az 50 mm F0.95-tel jelentkezett, hanem egy 50 mm F1.2-vel és egy 85 mm F1.2-vel is! Ez a másik két objektív is teljesen manuális (elektronikus érintkezők sincsenek, így az EXIF adatokba nem kerül bele semmi paraméter), de amint látható, már van belőlük Nikon F bajonettes is!

zenitar5 zenitar6 zenitar7

A Zenitar 50 mm F1.2 összesen 8 lencsetagból áll, amiket 7 csoportba rendeztek, 45 cm lehet a legkisebb tárgytáv, tömege pedig 630 gramm. Az 50 mm F0.95 9 lencsetagot számlál, ezeket 8 csoportba rendezték a mérnökök. Az írisze 14 lamellából áll, s körülbelül 500 dollár lesz az ára. Érdemes figyelni a gyártó honlapját, itt fognak megjelenni további infók.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...