Teljes értékű filmforgatásra való kamerarendszer lett az Apple iPhone-ból

A fotós megunta, hogy állandóan ezerféle kiegészítőt kell ráaggatnia okostelefonjára, ha ad hoc jelleggel akar készíteni egy-egy videót, ezért tervezőasztalhoz ült, és megrajzolta a Helium Core névre keresztelt tokot, aminek segítségével kiváltható szinte az összes külön tartozék. A tok annyira egyszerű, mint zseniális: nagyon!

hc1

A Helium Core nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó ilyen irányzatú kiegészítő az iPhone-hoz, de kiemelkedik az összes eddigi próbálkozás közül. A termék egyelőre béta fázisban tart, fejlesztője a tömeggyártáshoz befektetőket keres a kickstarter.com oldalon. A kitűzött 30 000 dollárból nem egész egy hét alatt már 21 000 dollárt beszedett, így nagy eséllyel megvalósulhat ez a projekt.

hc2

A Helium Core-ra, ami kompatibilis az Apple iPhone 6/6s/6 Plus/6s Plus telefonokkal, nem csak lámpákat, mikrofonokat, állványokat lehet felcsavarni, hanem előtétlencséket is a kameramodul elé. Az alumíniumból készített keret fogása kellemes, kivitelezése a fényképek alapján ítélve elsőrangú. Természetesen az összes nyomógomb, aljzat miegyéb felhelyezett tokkal is elérhető, így egyszer kell csak feltenni a telefonra, és akár rajta is „felejthetjük”. A fejlesztő 108 dollárt kér a termékért, ami látva a képességeit, egyáltalán nem mondható soknak.

hc3

203 dollárért megrendelhető egy fotós csomag (The Photographer’s Package), ami a kereten kívül pár előtétlencsét, egy mini háromláb/markolat kombót, és egy csuklószíjat is tartalmaz. Az első szállítmányok idén augusztusra várhatóak. (Forrás: bokeh.digitalrev.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...