HoloPainting az új őrület

Az úgynevezett „HoloPainting” most a legújabb fotós/videós őrület, ami egyesíti a fényfestés (light painting), a stop motion és a hyperlapse elemeit. Az eredmény pedig nem más, mint egy animált, térhatású hologram puszta fényből megalkotva. Az új eljárást a bécsi érdekeltségű FilmSpektakel produkciós cég hozta létre egy egyetemi végzős projekt részeként. A következő animáció szemlélteti a legjobban a HoloPainting lényegét:

holopainting0

És így készült a felvétel: a csapat egy óriási, teremméretű 3D szkennert épített, ami 24 fényképezőgépből, Raspberry Pi számítógépekből, és háromlábú állványokból lett kör alakzatban elrendezve. A fotómasinák egymás után, 83 milliszekundumos késleltetéssel exponáltak, így vált lehetségessé a mozgás megörökítése.

holopainting1

A képkockák felvétele után több órás utómunka következett, ahol az alanyt pontosan körbevágták, majd egy fekete háttér elé helyezték, és a 200 LED-ből álló Pixelstick (számítógép vezérelt fényfestő eszköz) segítségével fényképekké „fényfestették” [megjegyzés: az angol nyelvű forrás fogalmazása nem egyértelmű].

holopainting3

A fényfestéses képeket az eredeti felvétellel tökéletesen azonos helyen és szögből vették fel, így a csapat képes volt arra, hogy az eredeti animációt 3D holografikus fényfestésként rögzítse. Nem érted? Elsőre én sem, de a következő videóból minden egyértelművé válik:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...