Problémák lehetnek a Nikon D500-hoz adott akkukkal

Egyes esetekben problémás lehet a Nikon D500 dSLR vázhoz adott, „első generációs”, EN-EL15 típusú akkumulátor, aminek eredményeként az egy töltésre jutó expozíciók száma akár jóval alulmúlhatja az elvártakat. Az EN-EL15 típusú áramforrást a Nikon már évek óta gyártja, és számos fényképezőgépe ezzel az akkuval működik, ám 2013-ban áttervezték az egységet, hogy hatékonyabb legyen a teljesítmény-leadása. Ennek következtében a 2013 előtti telepek a mai modern fotómasinákban nem képesek ugyanarra a magas töltésenkénti expozíciószámra, ezért a Nikon minden érintett ügyfelének ingyen kicseréli a régi EN-EL15-öt egy újra. A régi akkuk a hátoldalukon található „Li-ion01” feliratról ismerhetőek fel, míg az újakra már a „Li-ion20” nyomat kerül.

enel15

Ez egy régi EN-EL15 és jogosult a cserére

A Nikon D500 digitális tükörreflexes fényképezőgép – EN-EL15 Li-ion01 akkumulátor felhasználóinak

Olyan kérdéseket kapunk, amelyek azt jelzik, hogy amikor a teljesen feltöltött EN-EL15 lítium-ion akkumulátort a Nikon D500 digitális tükörreflexes fényképezőgéppel együtt használják, akkor a maximálisan készíthető képek száma alacsony (az akkumulátor élettartama rövid). Olyan kérdéseket is kapunk, amelyek azt jelzik, hogy a D500 Akkumulátor adatai opciója által megjelenített töltöttségi szint lényegesen kisebb, mint a más típusú fényképezőgépek hasonló funkciója által megjelenített szint.

A D500 fényképezőgéphez mellékelt EN-EL15 akkumulátorokat a CIPA szabványok szerint tesztelték, és az általuk támogatott maximálisan készíthető képek száma (az akkumulátor élettartama) megegyezik a tájékoztatókban és a többi dokumentációban feltüntetett számmal. Ha azonban egyes EN-EL15 akkumulátorokat külön vásároltak, vagy azok egy másik típusú fényképezőgéphez voltak mellékelve és a D500 fényképezőgéppel használják, akkor lehetséges, hogy ezek az akkumulátorok nem képesek a D500 dokumentációjában feltüntetett maximálisan készíthető képek (akkumulátor élettartama) teljesítésére.

2013 nyarán módosítottuk az EN-EL15 akkumulátoraink elektromos kisülési jellemzőit, a kapacitás változtatása nélkül.
Ha a módosítás előtti EN-EL15 akkumulátorokat használják a D500 fényképezőgéppel, akkor a maximálisan készíthető képek száma (az akkumulátor élettartama) kevesebb. Ez csak a D500 fényképezőgépeknél fordul elő.

Minden D500 fényképezőgép mellékelt tartozéka egy már módosított akkumulátor, és mind a módosított, mind a módosítás előtti EN-EL15 akkumulátorok biztonságosan használhatók a fényképezőgéppel. Ha azonban megvásárolta a D500 fényképezőgépet és rendelkezik a módosítás előtti (esetleg egy másik típusú fényképezőgéphez mellékelt vagy külön vásárolt) EN-EL15 akkumulátorokkal, akkor kérheti az akkumulátorok módosított akkumulátorokra történő cseréjét. A Nikon ingyenesen kicseréli az akkumulátorokat.

* Az akkumulátorokkal maximálisan készíthető képek száma (az akkumulátor élettartama) és az akkumulátorok megjelenített töltöttségi szintje az adott akkumulátor esetén fényképezőgép-típusonként kis mértékben eltérhet, mivel az elfogyasztott energia mennyisége és a töltöttségi szint megjelenítésére használt rendszer a digitális fényképezőgépek egyes típusai esetén eltérhetnek.

A cserére jogosult akkumulátorok azonosítása
A hátoldalukon„Li-ion01” felirattal rendelkező EN-EL15 lítium-ion akkumulátorok jogosultak a cserére.
A hátoldalukon „Li-ion20” felirattal rendelkező EN-EL15 akkumulátorok ugyanazok a módosítás utáni akkumulátorok, mint a D500 fényképezőgéphez mellékeltek, így azokat nem kell kicserélni.

Akkumulátorcsere igénylése

Ha Ön D500 fényképezőgépet vásárolt és cserére jogosult saját EN-EL15 akkumulátorokkal rendelkezik, akkor forduljon a legközelebbi Nikon szervizközponthoz. Kicseréljük az akkumulátorát vagy akkumulátorait ugyanazokra a módosítás utáni akkumulátorokra, mint amelyeket a D500 fényképezőgéphez mellékeltek.

Az akkumulátorcsere lépései:

  1. Ellenőrizze a fentiek szerint, hogy az akkumulátora „Li-ion01” típusú-e.
  2. Győződjön meg arról, hogy az akkumulátor töltöttsége nem haladja meg a 30%-t.
  3. Mellékelje az alábbi adatokat az akkumulátorhoz. Ezekre az adatokra a csereakkumulátor biztosításához van szükség: a) Az Ön neve, postázási címe és telefonszáma. b) A D500 vásárlását igazoló bizonylat (vásárlási nyugta).
  4. Csomagolja be az akkumulátort. A rövidzárlat megelőzése érdekében az akkumulátor érintkezőit le kell fedni.
  5. Küldje el a csomagot a legközelebbi fő Nikon szervizközpontba.

A csereakkumulátor megérkezését a beérkezés után 2 héten belül várhatja.”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...