Kalandra fel! – az Olympus Tough TG-Tracker kalandkamera bemutatója

Külsőségek – folytatás

Gyárilag egy apró töltő jár a készülékhez, aminek egyik végébe hálózati kábelt, a másikba pedig USB vezetéket kell dugni – igen, az akkut a vázon belül lehet csak tölteni.

bottom

A kamera alján egy a műanyagban kialakított mélyedés, és a fém állványmenet található. Mindkettő közreműködik a mellékelt markolat rögzítésében. Az Olympus markolat-rendszere kompatibilis a cikk elején említett „hősökével”, így az összes „szabványos” tartó (sisak, kormány, rúd és hasonlók) adapter használható.

withgrip
Erős, biztos fogást tesz lehetővé a markolat, aminek az alján még egy állványmenet is található

grip
A kézzel oldható csavaros rész az érdekes, ehhez lehet a szabványos adaptereket csatlakoztatni

Az ekvivalens 13,9 mm gyújtótávolságú, F2 fix rekeszértékű optika 204°-os látószöggel bír, és egy 8,2 MP-es, 16:9 oldalarányú, 1/2,3”-os CMOS lapkára rajzol. Alapkiszerelésben két védőlencsét kapunk hozzá: az egyikkel a felszínen, a másikkal a víz alatt használhatjuk a kamerát.

lenses
A téglatest alakú védőlencse a víz alatti használathoz való, a másikkal a gép nem képes az élességállításra

Az Olympus TG-Trackert ötféle szenzorral vértezték fel a gyárban, így képanyagaink mellé a már említett helymeghatározó (GPS) koordinátákat, a légnyomást, a hőmérsékletet, a gyorsulást és az a haladás irányát is elmenthetjük. Ezekre szüksége is lesz a kis kamerának, hiszen az ingyenesen letölthető alkalmazás (Olympus Image Tracker) ezen érzékelők adatait használja fel túráink „nyomon követéséhez”.

bricklens

Videofelvétel során nem csak a 4K, hanem a Full HD (max. 60 fps), és a HD (max. 240 fps – lassítva) felbontásokkal is dolgozhatunk, vagy választhatjuk a time lapse módot, ami a beállított időközönként lőtt képekből rakja össze a mozgóképet.

top

A TG-Tracker kezelőfelülete a váz tetején látható nagy, akár búvárkesztyűben is megfelelően kezelhető nyomógombokból áll. Ezek mindegyike dupla funkciót lát el: ha röviden nyomjuk meg az adott gombot, akkor a felirat szerinti funkcióját indítja el, ha hosszabban, akkor a fölé/alá írt szolgáltatással jelentkezik a gép. A videofelvétel elindításához, illetve az állóképek készítéséhez egyaránt a REC gombot kell megnyomni.

menu

A készülék menürendszere teljesen új, gyakorlatilag minden oldala eltér az eddig látottaktól. Az egyszerű menü kellő mennyiségű beállítási lehetőséget rejt – ne feledjük, ez elsősorban egy akció-/kalandkamera, nem pedig egy mozifilm forgatásához való eszköz!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...