Kalandra fel! – akciókamerákhoz való tokok és egy hátizsák a Manfrottótól

A többi táska/tok

Az MB OR-ACT-HCS és az MB OR-ACT-HCM

smallbag1

Az MB OR-ACT-HCS és az MB OR-ACT-HCM félkemény tokok ugyanahhoz a táska-/tokcsaládhoz tartoznak, és bár térfogatuk eltér, felépítésük és belső kialakításuk szempontjából nagyon hasonlóak. A kisebbik, az MB OR-ACT-HCS kifejezetten a kalandkamerákhoz lett kitalálva. A belseje két térelválasztóval rendelkezik, melyeket igény szerint tetszőlegesen áthelyezhetünk, ugyanis tépőzárasak.

smallbag2

Számtalan konfiguráció képzelhető el a kis táskával, én az Olympus TG-Trackert helyeztem el benne a markolatával és a töltőjével együttesen. Ezek helyére lehet adaptereket és más kiegészítőket is helyezni, míg a cipzáras, átlátszó részbe memóriakártyákat, tartalék akkukat is tehetünk.

bigbag1

bigbag2

Az MB OR-ACT-HCM-ban már nem csak az apró strapabíró kameráknak jut hely, hanem akár tükör nélküli rendszerkompaktokat is elcsomagolhatunk. Esetemben egy Panasonic DMC-GX7 és egy Olympus 17 mm F1.8 objektív, az Olympus TG-Tracker, egy 10”-os táblagép, akkuk, markolat, töltő és hálózati kábel került a tok belsejébe, de a térelválasztók megfelelő elrendezésével a GX7 mellé akár többféle objektívet is csomagolhattam volna.

Az MB OR-ACT-RO

roll1

A Manfrotto nem csak a megszokott tokokkal és táskákkal szeretne kedveskedni a kalandvágyóknak, hanem egy érdekes, az autók felgöngyölíthető szerszámos táskájára hasonlító termékkel, az MB OR-ACT-RO-val is.

roll2

Ebben a táskában megtalálható a szokásos cipzáras rész, ami a piktogram szerint elsősorban memóriakártyáknak lett kialakítva, a „szerszámos”, bedugós rész, és egy külön kialakítású, oldalfalakkal ellátott rekesz, ahová magát a kamerát, fényképezőgépet helyezhetjük. Ebbe a rekeszbe a gép mellé akkumulátort és kisebb adaptereket is berakhatunk, bár a gyártó saját elképzelése szerint ide akár három kalandkamerát is csomagolhatnánk.

roll3

A bedugós rész fiókjait gumik zárják, így a megfelelően becsomagolt javak nem tudnak kiesni a helyükről „rázósabb” szállítás közben sem.

Értékelés

Nekem személy szerint mindhárom elképzelés tetszett, azonban az én utazási, közlekedési szokásaimhoz (motorkerékpár, személygépkocsi, gyalogos) a hátizsák az ideális választás. Ezt a megoldást ajánlom azoknak is, akik egésznapos kirándulásra indulnak, hiszen nem csak kamerát, hanem fényképezőgépet, csereöltözéket (elsősorban alsóneműt, zoknit), kisebb állványt, inni- és ennivalót is magukkal vihetnek. A két félkemény tok terepre való kimozduláskor jöhet jól, hiszen a felszerelést megfelelően védik, méretük kicsi, mégis minden fontos elem elfér bennük. A „szerszámos göngyöleg” elég eredeti megoldás, ami praktikusan pakolható – az én elvárásaimtól mégis ez a darab állt a legtávolabb. Az MB OR-ACT-BPGY jelölésű hátizsák tőlem aranyérmet, az MB OR-ACT-HCS (kicsi félkemény tok), az MB OR-ACT-HCM (a nagyobbik félkemény tok) ezüstérmet, míg az MB OR-ACT-RO táska bronzérmet kap. Akinek valamelyik (vagy akár az összes) táska megtetszett, az most a Manfrotto akciójának keretein belül a szokásosnál jóval kedvezőbb áron hozzá juthat kedvenceihez!

kedvenc

Manfrotto MB OR-ACT-BPGY hátizsák

ajanlom

Manfrotto MB OR-ACT-HCS és MB OR-ACT-HCM félkemény tok

jofele

Manfrotto MB OR-ACT-RO roll táska

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...