A Manfrotto frissítette Digital Director alkalmazását

Frissült a Manfrotto Digital Director app, amely immár a 2.1-es verziószámnál tart. Az Apple iPaddel kompatibilis alkalmazás mélységélességi előnézetet, intervalométert és time lapse vezérlőket kapott. Az új DD, aminek segítségével távvezérelhetjük kameráinkat, és ami külső monitorrá alakítja az Apple iPadet, immár az iPadek szélesebb spektrumával kompatibilis. Az új funkciók közt szerepel még az automatikus képlejátszás (fotózás után automatikusan megjelenik az elkészített kép), az expozíciós képsorok készítésének lehetősége, és egy a korábbinál pontosabb élességállító rendszer. A Digital Director 2.1-gyel már a RAW fájlokat is lementhetjük vezeték nélküli hálózaton keresztül a fényképezőgépről, és a feldolgozott, átméretezett JPEG állományokat egyből rászabadíthatjuk a programot futtató táblagép „közösségi háló” alkalmazásaira.

dd3

Az új DD egy beépülő modul (plug-in) segítségével már a metaadatokat is képes továbbküldeni az Adobe Lightroomba. Az újítások ellenére még mindig nem lehetséges a mozgóképek lejátszása a DD-n keresztül, illetve a kameráról még mindig nem tölthetjük át a videókat az iPadre. A Manfrotto Digital Director 2.1 összesen 14-féle Canon és 15-féle Nikon tükörreflexes fényképezőgéppel kompatibilis, ám az új mélységélességi előnézet csak a Canon EOS dSLR vázakkal működik.

dd2

A gyártó a többféle iPadnek megfelelő keretek mellett egy kemény tokot és egy napellenzőt is piacra dobott, így a Digital Director lassan tényleg úgy használható, mintha mozifilmet gyártanánk. A DD 2.1 teljes mértékben kompatibilis az Apple iPad Pro 12,9”-al, az iPad Airrel, az iPad Air 2-vel, az iPad Mini 2, 3, 4 készülékekkel. Az alkalmazás ingyenes, ám az eszköz 300 dollárért vásárolható meg. Bővebb információ a Manfrotto honlapján található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...