Négy új objektívet jelentett be a Nikon

A Nikon a D3400 dSLR vázuk mellett négy új, DX formátumú lencserendszert is bejelentett, melyeket első körben az említett vázzal együtt lehet megvásárolni. A szóban forgó optikák az AF-P DX Nikkor 18-55 mm F3.5-5.6G VR, az AF-P DX Nikkor 18-55 mm F3.5-5.6G, az AF-P DX Nikkor 70-300 mm F4.5-6.3G ED VR, és az AF-P DX Nikkor 70-300 mm F4.5-6.3G ED. A VR és a VR nélküli objektívek között csupán a beépített képstabilizátor, illetve annak hiánya jelenti a különbséget. Mind a négy termék szeptember elejétől lesz elérhető, áruk a fenti sorrendnek megfelelően 250, 200, 400, illetve 350 dollár körül alakul.

Sajtóközlemény

A Nikon bemutatja az új AF-P léptető motort tartalmazó első szupertelefotó-zoomobjektíveket

A Nikon a DX NIKKOR objektívjeinek kínálatát két könnyű szupertelefotó-zoomobjektívvel bővíti: az AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4.5–6.3G ED VR és az AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4.5–6.3G ED objektívvel.

Ezekkel a gyors, csendes és precíz objektívekkel gyerekjáték a kreatív telefotós fényképezés megismerése. Akár távoli alanyokat, úti képeket vagy amatőr vadfotókat készít, a sokrétű 70–300 mm-es gyújtótávolság-tartománnyal egyszerűen közelre hozhatja a történéseket. Az objektívekben egy extra alacsony szórású (ED) üvegelem segít az élénk színű, borotvaéles és tökéletesen visszaadott kontrasztú képek létrehozásában. Mindkét objektívben megtalálható a Nikon új, kivételesen csendes AF-P léptető motorja, amely videók rögzítéséhez is ideális. Az AF-P DX NIKKOR 70–300 mm ED VR objektív tartalmazza a Nikon rázkódáscsökkentő rendszerét is, amely az optika erős telefotó-pozícióiban is tiszta, elmosódás nélküli képeket garantál. Továbbá mindkét objektív nagyon kis méretű: kompakt kialakításuk révén kényelmesen hordozhatók és jól kezelhetők a Nikon kisebb, belépő szintű digitális tükörreflexes készülékeivel.

18-55vr

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Az új 70–300 mm-es AF-P NIKKOR objektívek kiválóak lehetnek azon fotósok számára, akik ki szeretnék próbálni a telefotózást. Ezek a jól megtervezett objektívek könnyűek, és ezek az első telefotó-objektívek, amelyek tartalmazzák a Nikon AF-P élességállító motorját.”

70-300vr

Léptető motor
A Nikon léptető motorja pontos és gyors automatikus élességállítást tesz lehetővé. Amikor egy fotó elkészítéséhez ráközelít a témára, az alanyokat gyorsan és könnyedén állíthatja élesre. Amikor videót rögzít, a motorral finoman viheti át az élességet az egyik témáról a másikra, gyakorlatilag zajtalanul, így a videót nem teszi tönkre az élességállítás hangja.

Egyszerűsített vezérlés, könnyű kialakítás
Mindkét szupertelefotó-objektív intuitívabb kezelési móddal rendelkezik a kezdők számára. A felhasználók az automatikus és a kézi élességállítás között a fényképezőgép menüjében válthatnak. Mivel az objektíven nem található kapcsoló, ezért nem lehetséges a beállítások véletlen módosítása, amikor a fotós a képet el szeretné készíteni. Ezek az objektívek továbbá igen könnyűek is. Az AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4.5–6.3G ED mindössze 400 gramm, míg az AF-P DX NIKKOR 70–300 mm f/4.5–6.3G ED VR 415 gramm súlyú.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...