A YI legújabb drónja 120 km/ó repülési sebességre is képes!

Több szempontból is érdekes a YI legújabb fejlesztése, a három rotoros „Erida” névre hallgató drón, amely legfeljebb 120 km/órás sebességgel szelheti a felhőket. Az Erida ugyanis a világ első tömeggyártású, szénszálas borítású „okos” drónja. A gimballra épített kamerája természetesen képes akár 4K felbontású videók felvételére is, ez esetben 30 kép/mp lehet a képfrissítési frekvencia. Akinek ez kevés lenne, az eggyel lejjebb váltva, azaz Full HD-ban akár 120 kép/mp-es mozgóképeket is rögzíthet.

erida1

A YI 4K Action Camera, ami része a drónnak, 4K-ban akár 110 percig üzemelhet egy akkutöltéssel; az Erida maga egyhuzamban maximum 40 percet (!) tölthet a levegőben. Mint a legújabb fejlesztések zöme, így az Eridát sem egy dedikált távirányítóval, hanem egy alkalmazáson keresztül vezethetjük, ami Android és iOS operációs rendszert futtató eszközökre lesz elérhető. Az alkalmazás segítségével nem csak a menetirányt adhatjuk meg, hanem a repülési magasságot, a felvétel szögét (kamera), de akár a követendő irányt is.

erida2

A YI Erida azonban nem teljes egészében a YI fejlesztése: a gyártó összeállt az Atlas Dynamics-szal, aki korábban sikertelen pénzgyűjtést szervezett az inidegogo.com közösségi kalapozó oldalon. Az Erida egy igen átgondolt dizájnra épül, így nem csoda, hogy a termék szállítása is könnyebb, mint egy szokásos drónnál. A rotorkarok közül kettő hátrahajtható, így jóval kisebb helyen is elfér az eszköz. A YI Erida olcsóbb, sokkal nagyobb a repülési ideje, gyorsabb, és még azt is meg lehet kockáztatni, hogy jobb minőségű, mint a DJI hasonló termékei. Lehet, hogy végre kialakulhat egy komoly versenyhelyzet? Az Eridáról egyelőre nem közöltek további részleteket, ugyanis a drón hivatalosan majd csak jövő héten, a Las Vegasi InterDrone szakkiállításon lesz bemutatva.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...