Három új, 4K felbontásra képes videokamera érkezett a Canontól

A Canon ma bejelentette az XC15 és az EOS C700/C700 GS PL videokamerákat, melyek közös eleme a márkanéven kívül, hogy 4K felbontású mozgóképek rögzítésére is alkalmasak. Míg az XC15 egy kompakt méretű, ám ennek ellenére igen komoly tudású kamera (Canon Log, 12 FÉ dinamika átfogás, 3840 x 2160 pixeles felbontás @ 24, 25 fps, CFast 2.0/SD foglalat, 305 Mbps illetve 50 Mbps adatfolyam – utóbbi Full HD-ban SD kártyára -, arcfelismerés, XLR aljzatok, 8,29 MP-es állóképek, 1”-os CMOS érzékelő, DiG!C DV5 CPU, 10x optikai zoom), addig az EOS C700/C700 GS PL a Canon Cinema EOS rendszer csúcsát jelképezik.

Sajtóközlemény

Canon XC15

XC15 FSL

A Canon ma bemutatta be az XC15-ös típusjelzésű kameráját: az új modell egy kompakt kivitelű, de professzionális felhasználásra szánt videokamera, amely 4K (UHD) és Full-HD felbontású videót tud rögzíteni, emellett állóképek készítésére is alkalmas. Kis méretének köszönhetően az új modell kifejezetten jól használható dokumentumfilmek, függetlenfilmes alkotások, illetve híradós anyagok forgatására.

A népszerű XC10 modell utódjának szánt XC15-ös kamera elődje legjobb tulajdonságait új jellemzőkkel és funkciókkal kombinálja: megtalálható rajta például egy kettős XLR-bemenettel ellátott mikrofonadapter, amely nélkülözhetetlen a professzionális hangrögzítéshez. A kamera gyors autofókusza és a 24p-s képrögzítési ráta támogatása az operatőrök munkáját könnyíti meg.

Sokoldalú felhasználás, egyszerű munkafolyamatok
Kis mérete és könnyű súlya miatt az XC15 ideális társ a dokumentumfilmek és hírriportok készítésénél, különösen akkor, amikor különböző nézőpontból, szokatlan vagy szűk helyről, például egy autó belsejéből kell használni a kamerát. Az ergonomikus kialakítást támogatja a forgatható markolat is. Továbbá, a vari-angle LCD érintőpanelen kényelmesen követhetjük a felvételt, a nagyítós kereső pedig megkönnyíti az erős fény melletti használatot.

Az XC15 egy tökéletes „B” vagy „C” kamera lehet a filmkészítők számára részben a Canon Loggal való filmrögzítésnek is köszönhetően, amellyel lenyűgöző, 12 fokozatú dinamikatartomány (800%) érhető el. Az új kamera képes 3840×2160 pixeles felbontású UHD/4K felvételek rögzítésére is, 25p-s vagy 24p-s képrátával. A kamera akár 305Mbps sebességgel tud írni a CFast 2.0™ memóriakártyára, ha pedig SD-kártya-bemenetét használják, oda Full-HD felbontású videót képes menteni maximum 50Mbps sebességgel.

XC15 MA400 FSR

A 24p-s rögzítési lehetőség és a „Look” beállítás együttes használata az operatőrök számára lehetővé teszi, hogy más cinema-kamerával készített felvételeket használjanak egyszerűen. A rekesz sebességének állítására szolgáló beállítások egyszerű kezelhetőséget biztosítanak, a gyors autofókusz pedig arcfelismeréssel segíti a hibátlan felvételek rögzítését.

Megfelelni a mai tartalomkészítők elvárásainak
A híradósok és a filmkészítők számára a hangminőség ugyanolyan fontos, mint a képminőség: egy mai videokamera elengedhetetlen tulajdonsága a tökéletes hangrögzítés. Az előző, XC10-es modellt használók visszajelzései nyomán a Canon az XC15-öshöz már MA-400-as mikrofonadaptert is kínál. Ez lehetővé teszi a professzionális szintű hangrögzítést, kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan mikrofonokat és vonalszintű audio bemeneteket is képes kezelni, kettős XLR-csatlakozókon keresztül. Az XC15 rugalmasan használható különböző feladatokra: 8,29MP-es állóképeket is tud rögzíteni 4K/UHD felvételi módban, tehát a mozgóképes tartalmak mellett fotókat is el tud menteni, ami online hírportálok munkatársai számára rendkívül praktikus.

XC15 up90 hood BSL

Részletgazdag felvételek még gyenge fényviszonyok között is
Az XC15 kiváló teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok mellett is a 100-tól 20 000-ig terjedő széles ISO-tartományának köszönhetően, ami a tudósítók számára hatalmas előny. A beépített ND-szűrő a vakító fények közötti videózást teszi lehetővé. Az XC15-ösben 1.0 típusú CMOS érzékelő és a Canon DIGIC DV5 képfeldolgozó processzora található, amelyekkel jó minőségű, alacsony zajszintű, kis mélységélességű UHD/4K videókat készítünk. A kamera 10-szeres optikai zoomja és a Canon kategóriájában piacvezető képstabilizátor technológiája tovább növeli a felhasználási lehetőségeket a portrézástól kezdve egészen az úti beszámolókig.

Folyamatos kapcsolat
Az XC15 kétsávos wifi- adatátvitelével működik a Live View funkció, valamint a távoli vezérlés webböngészőn vagy okos készüléken keresztül.

Az XC15 legfontosabb jellemzői:

  • Professzionális minőségű 4K és Full-HD videók készítése
  • Professzionális kettős XLR audiocsatlakozók
  • Profi funkciók és a munkafolyamatok egyszerű kezelése érdekében
  • Diszkrét és nagyon sokoldalú kamera
  • Könnyű kezelni

EOS C700/C700 GS PL

Canon EOS C700 FSL 08

A Canon két új, professzionális használatra szánt Cinema EOS kamerát mutatott be: az EOS C700-at (EF/PL) és az EOS C700 GS PL-t. Mindkét modell tökéletes a 4K felbontású videózásra. Kompakt kivitelük révén a tévétársaságok és produkciós irodák egyaránt értékelni fogják a kamerák által nyújtott könnyű használatot, széles dinamikatartományt és páratlan minőséget.

Az EOS C700-as kamera kreatív lassított videofelvételek rögzítésére is képes 4K felbontásban akár 59,94P/50P sebességgel, 2K felbontásban pedig 200p/240p sebességgel (érzékelő crop mód). Opcionálisan 4K RAW minőségben akár 100P/120P sebességgel is tud rögzíteni a dokkolható CODEX RAW felvevővel. A Cinema EOS rendszerű videokamerák moduláris felépítésűek, így valamennyi forgatási körülményhez illeszkednek. A most bejelentett új modellek elsőként támogatják az Apple ProRes formátumot is. A gyorsan mozgó témákhoz és akciójelenetekhez tervezett EOS C700 GS PL modell pedig az első olyan Cinema EOS-kamera, amely „Global shutter”el rendelkezik.

Minőség és rugalmasság minden egyes produkciónál
Az új EOS-kamerák a kiemelkedő minőségű eszközökhöz szokott tévés és mozifilmes operatőrök igényeit is maradéktalanul kielégítik a Canon Super 35mm-es, maximum 4,5K (EOS C700 GS PL: 4,2K) pixelszámú CMOS képérzékelőjének köszönhetően, amellyel 4K DCI vagy 4K UHD videókat lehet elképesztő, akár 810Mbps-os bitsebességgel rögzíteni.
A képérzékelő és a három DIGIC DV5 processzor kombinálásával a dokumentumfilm-készítők alacsony zajszintű, kis mélységélességű, nagy felbontású és látványos videókban adhatják vissza a látottakat. A magas, akár 102 400-as ISO értéknek és a beépített ND-szűrőknek köszönhetően az új modellek még magasabb szintű rugalmasságot és elképesztő, mozi minőségű részletességet kínálnak még a legmostohább fényviszonyok között is.

Az EOS C700 EF Dual Pixel CMOS AF-je rendkívül hatékonyan képes fókuszálni és követni egy témát, ami lehetővé teszi a kamera kezelője számára, hogy a kép keretezésére összpontosítson. Az operatőrök nagyra fogják értékelni az új kamerák dupla pixeles fókuszsegéd funkcióját, ami még nagyobb pontosságot biztosít az élesség helyes beállításában. A Canon Log3, Log2 és Log Gamma támogatásával az EOS C700 (EF/PL) képes akár 15 fokozatú dinamikatartományban is rögzíteni (14 fokozatú az EOS C700 GS PL esetén), aminek köszönhetően a felvételt bátrabban és rugalmasabban lehet a HDR utómunkálatok során alakítgatni.

Professzionális munkafolyamat-egyesítés
Az EOS C700 (EF/PL) széles színtér-választékában megtaláljuk a Canon Cinema Gamutot, a BT.2020-at és a DCI-P3-t, valamint az ACES 1.0 munkamenet támogatását is. A kamera támogatja az SMPTE ST.2084 révén történő HDR monitoringot is, ráadásul magas szinten integrált, hatékony és megbízható HDR munkafolyamatok elősegítése érdekében az EOS C700-as valamennyi verziója közvetlenül is tud csatlakozni a Canon 4K referenciamonitorához, az új DP-V2420-ashoz. Ez egy olyan nagy fényerejű referenciamonitor, amely támogatja a HDR kimenethez meghatározott új ITU-R BT.2100-as szabványt.

Az EOS C700 a nagy felbontású filmkészítés minél szélesebb körű elterjesztése érdekében magas bitrátájú, 4K felbontású videofájlokat is képes rögzíteni a belső kettős, az XF-AVC és a ProRes formátumokat is támogató CFast 2.0™ kártyára, valamint képes folyamatosan rögzíteni 4K RAW fájlokat is egy külső rögzítőre. Az Ethernet csatlakozóval (RJ45) is rendelkező EOS C700 lehetővé teszi Full HD felbontású élő videók sugárzását az interneten. A kamera vezeték nélküli hálózatra is képes csatlakozni az opcionális vezeték nélküli egységgel (WFT-E6B/WFT-E8).

A személyre szabható kamera
Az EOS C700-at felhasználó saját igényeihez és az egyes forgatási helyszínek követelményeihez tudja illeszteni. A teljes személyre szabhatóság érdekében az opcionális kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre, köztük egy új 0,7”-es OLED kereső, az EVF-V70, ami széles színskálájú Full HD felbontást kínál . Az opcionális OU-700-as távműködtető egység használata forgatócsoportok számára könnyíti meg a felvétel közbeni kameravezérlést. Emellett a kamerát a szabadban történő használathoz SU-15-ös válltámasszal és az új SG-1 markolattal is fel lehet szerelni.

A teljes kreatív szabadság érdekében az amorf objektíveket is támogatja az EF és PL objektívek széles választéka mellett, valamint képes kompatibilis Canon broadcastobjektíveket is használni opcionális B4 adapterekkel (Full HD módban). Az EF-foglalattal és Cinema Lockkal ellátott EOS C700, valamint a Cook/i támogatással érkező EOS C700 PL-nél még arra is lehetőség van, hogy a felhasználó kérésére a Canon szerviz foglalatot cseréljen.

Az EOS C700 legfontosabb jellemzői:

  • 4K (4096 x 2160 pixel) videofelvétel akár 810Mbps-os sebességgel
  • Belső 10/12 bites XF-AVC vagy ProRes rögzítés
  • 4K-s felvétel akár belső 59,94P/50P-s rögzítővel vagy 100P/120P-s opcionális CODEX rögzítővel
  • Akár 15 fokozatú dinamikatartomány
  • Dual Pixel CMOS AF (csak az EOS C700-nál) vagy „global shutter” opcióval
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...