A Zeiss bemutatja: Loxia 85 mm F2.4

A Zeiss kifejezetten a Sony E bajonettes tükör nélküli fényképezőgépeihez fejlesztette ki legújabb lencserendszerét, amely a márka Sonnar szerkezetére épít. A Loxia 85 mm F2.4 a már meglévő másik három Loxiából álló termékcsaládot egészíti ki. Az újdonság erényei közé sorolható a viszonylag kis méret és tömeg, és persze a kézi élességállítás, amivel rendkívül pontosan és finoman lehet a lényegre fókuszálni.

loxia-2-4-85-product-sample-2016-08-02-1

Sajtóközlemény

Új teleobjektív a Zeiss Loxia objektívcsaládban

A Zeiss Loxia 2.4/85-tel a gyártó bővíti kompakt objektívcsaládját az E bajonettes Sony MILC full frame-es kameráihoz.

Az új családtag a Zeiss Loxia családban egy teleobjektív a Zeiss Loxia 2.4/85, ami kiegészíti a már meglévő három gyújtótávolságot. Név szerint a Zeiss Loxia 2.8/21, Loxia 2/35, 2/50, melyek az Ebajonettes tükör nélküli full frames-es kamerákhoz lettek kifejlesztve. A kompakt Zeiss Loxia objektívek az olyan utazó és riport fotósoknak ideális választás lehet, akik értékelik a kis súlyt és a kompakt méretet. „Mind a technológiai háttért illetően, mind kézbe fogva az új Zeiss Loxia 2.4/85 remekül illeszkedik a meglévő objektívekhez, kiválóan alkalmas portréfényképezéshez.” – nyilatkozta Christophe Casenave a Zeiss Camera objektívek termékmenedzsere. A Zeiss Loxia 2.4/85 objektív ez év december közepétől kerül az üzletekbe.

loxia-product-sample-2016-08-02-02

Optimalizált Zeiss Sonnar design
Az új Zeiss Loxia 2.4/85 objektív digitális szenzorokhoz lett tervezve. A Zeiss Sonnar objektívek szerkezetén alapuló tervezésnek köszönhetően az objektív 7 lencséből áll 7 csoportban. A Zeiss Loxia 2.4/85 objektív fejlesztésével elértük az eredeti Zeiss Sonnar optikai rendszerének újraértelmezését, ami a digitális fényképezés és videózás minden igényét kielégíti.” – folytatta Casenave. Az objektív minimális tárgytávolsága 0.80 m, a 220 fokban elforgatható élességállító gyűrű, a legfinomabb beállítást is lehetővé teszi. A nagy 2.4-es rekesz és a csúcsminőségű optikai elemek igen tetszetős háttér elmosódottságot eredményeznek. Az elektromos interfész biztosítja az EXIF adatátvitelt az objektív és a gép között és aktiválja a nagyító funkciót a kamerán, ha a felhasználó ezt beállítja. „A precíz kézi élességállítás és a rekesz mechanikus beállítása (rekesz előválasztás módban) biztosítja a legigényesebb fotósok számára is a lehetőséget, akik nem csak a kamera bőséges beállítási lehetőségeire akarnak hagyatkozni.” – mondta Casenave.

Filmes munkára is alkalmazható
A jól ismert De-Click funkcióval a Zeiss Loxia objektívcsaládnál a gyártó a filmkészítőket is megcélozza. A De-Click funkció mechanikusan deaktiválja a rekeszállításkor fellépő átmenetet – ami feltétele a rekeszérték csendes és átmenet nélküli változtatásának. Ennek eredményeképpen a Zeiss Loxia 2.4/85 is vonzó választás lehet videokamerákhoz, melyek E bajonettes csatlakozással rendelkeznek, mint a Sony PXW-FS7 és a PXW-FS5. Egy robusztus fém napellenző és az 52 mm-es szűrőátmérő (ami minden gyújtótávolságnál hasonló), és a por és fröccsenő víz elleni védelem teszi teljessé a rendszert. Ráadásul a külső átmérő, ami egységes minden Zeiss Loxia objektívnél, egyszerűsíti a fényképezést.

Zeiss Lens Gear
A Zeiss Loxia objektívek is használhatóak a követő fókusz rendszerrel. Csúcsminőségű alumíniumból készülnek edzett felületkezeléssel, a Zeiss Lens Gear minden megfeleő objektív fókuszgyűrűjére csatlakoztatható, a két gyűrű ellentétes irányba történő elforgatásával. Kiegészítve a követő fókusz rendszerrel, a precíz élességállítás levetővé válik és így a Zeiss Loxia objektívek teljes értékű cinema objektívekké válnak. A Zeiss Lens Gear gyűrűk méretei (62-69mm, 60-67mm with GumGum) csatlakoztathatók a Zeiss Loxia objektívekhez.

Ár és elérhetőség
A Zeiss Loxia 2.4/85 forgalmazása világszerte 2016. december közepén kezdődik. A napellenző gyárilag jár a várhatóan 439 900 Ft-os objektív mellé. Magyarországon a Fotoplus Kft. a Zeiss hivatalos forgalmazója, a budapesti bemutatótermükben a legtöbb Zeiss lencserendszer ki is próbálható.

Fontosabb műszaki adatok:

  • Gyújtótávolság: 85 mm
  • Rekesztartomány: F2.4-22
  • Optikai felépítés: 7 lencsetag 7 csoportba rendezve
  • Legkisebb tárgytáv: 80 cm
  • Látószög: 28,63° átlósan, 24,05° horizontálisan, 16,23° vertikálisan
  • Képmező átló: 43 mm
  • Bázistávolság: 18 mm
  • Legnagyobb nagyítás: 1:7,2
  • Szűrőmenet átmérő: 52 mm
  • Fókuszgyűrű két végpontja közti út: 220°
  • Méretei: 62,5 x 108 mm
  • Tömege: 594 gramm
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...