21 650 kép/mp képfrissítésű kamera fillérekért: íme, a The Chronos

Ki ne próbálkozott volna már lassított felvételek készítésével? Azonban az átlag halandó részére pénzügyileg elérhető kamerák sem épp olcsók, ráadásul bélyegméretben képesek csak 1000-1200 kép/mp-re. Az „igazi nagyvasak” 30 000 dollárnál kezdődnek, azaz körülbelül 8 millió forintot kell értük leszurkolni, de aki komolyan el akar merülni a lassított felvételek világában, az 20-30 millió forintnál sem fog megállni. És itt jön képbe a The Chronos, ami 2500 dolláros áron, azaz kb. 700 000 forintért képes akár 21 650 kép/mp-re. Az alapérték 1280 x 1024 @ 1057 kép/mp, ami már számos feladatra megfelel, de minimális képméret-csökkentéssel pillanatok alatt feltornászható a képfrissítés több ezer fps-re (pl. 640 x 480 @ 4436 fps).

chronos1

A váz alumíniumból kimart lemezekből áll, az energiaellátásért egy nagy Li-ion akku felel (utángyártott Nikon EN-EL4A – másfél órás működés egy akkutöltéssel), de külső, noteszgép táppal is használható a kamera. Mivel CS-foglalattal van ellátva a váz, ezeregy olcsó, de jó minőségű C-foglalatos objektív kapható hozzá (adapterezve). A The Chronos 1.4c Linux operációs rendszert futtat, kb. 27 mp alatt bootol; a firmware frissíthető, az adatokat a rendszer SD memóriakártyára menti (az átmeneti pufferba kerül a felvett videó, onnan csak szerkesztés után menthetjük a memóriakártyára).

chronos2

A készüléket a Taofledermaus YouTube csatorna szerkesztője tesztelhette, és csak jókat tud róla mondani. A The Chronos fel fogja forgatni a piacot, és ha a nagy gyártók nem változtatnak árpolitikájukon, vagy nem adnak többet azért a rengeteg többletköltségért, akkor nagyon gyorsan bajba kerülhetnek! A The Chronos jelenleg béta állapotban van, a tömeggyártáshoz a fejlesztő a kellő dohányt majd egy közösségi támogatói oldalon szeretné összeszedni. A képek alatt a videó, amit mindenképp érdemes megnézni!

chronos3 chronos4 chronos5 chronos6 chronos7

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...