Bemutató: Manfrotto Windsor táskacsalád Messenger M válltáska

A Manfrotto még épphogy csak bejelentette a Windsor Collection táskacsaládot, de már hívtam is a gyártó hazai képviseletét, hogy azonnal szóljanak, ha lesz bemutatódarab belőlük. A hátizsákból, kicsi és közepes méretű válltáskából, és egy riportertáskából álló szett lassan hozzánk is megérkezik, de egyelőre csak a Messenger M, azaz a közepes méretű válltáskát tudtam beszerezni egy rövid bemutató erejéig (az importőr reményei szerint azonban még idén, most decemberben megérkezhetnek a család többi tagjai – a remény hal meg utoljára, ugye).

main

A gyári termékfotókon nagyon szemrevalónak tűntek a Windsor Collection termékek, és szerencsére a valóságban sem kevésbé mutatósak – már amennyire ez egyetlen családtag alapján megítélhető. A Manfrotto márkanév önmagában is elég biztosíték arra, hogy az új kollekció minőségében nem fogunk majd csalódni. Egy biztos: ez a táska szett elsősorban a külalakra adó, „városi” fotósoknak szól.

sides

A Messenger M kívülről egy egyszerű, letisztult, elegáns válltáska benyomását kelti. Nem ordít róla, hogy fotós táska, és a hétköznapi életbe, illetve annak látványvilágába is szépen belesimul. Nem találunk rajta állványnak való felfüggesztési pontot, sem otromba (de célszerű) külső „páncélzatot”. A földre én biztos nem tenném le, mert az alján nincsenek talpak, így egyből az anyaga koszolódik.

topaccess

Belsejéhez kétféleképp tudunk hozzáférni: egyrészt a táska tetején található cipzáron keresztül, másrészt a „hagyományos” módon, ha a mágneses patenteket oldjuk, és felhajtjuk a fedelet. Nincs olyan plusz cipzár, ami zárná a táska belsejét, így – szerintem – kissé túl könnyű hozzáférni a belbecshez. A mágneses patentszemek engem annyira nem győztek meg, véleményem szerint kissé gyengén zárnak.

patent1 patent2

Ha felhajtjuk a fedelet, előbukkan a külső nagy, külön zseb, aminek cipzárral zárható a teteje. Ide a táblagépünk mellé kényelmesen befér még egy-két külső merevlemez, vagy pénztárca és okostelefon.

outsidepocket

A nagy külön zseb külső fala vékonyan párnázott, ezért nem árt odafigyelni, nehogy odacsapjuk például a buszon/villamoson, ha benne van a tablet. Az egész táska pillekönnyű (930 gramm), és mivel a belseje jól védett/párnázott („Manfrotto Protection System”), valahol spórolni kellett a súlyon.

tablagepzseb

A táska külseje szövetszerű anyagból van, és a gyártó honlapján azt írja róla, hogy vízlepergető, de szakadó esőben azért valószínűleg nem érdemes próbára tenni a víztaszító képességét.

notebookfit

A Windsor Messenger M elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen benne egy közepes méretű tükörreflexes váz (pl. Canon 5D sorozat, Nikon D8x0 sorozat, Pentax K-1 stb.), amire egy 70-200 mm F2.8-as objektív van felcsavarva, valamint még két-három tartalék objektív (két zoom, vagy három kisebb fix). A fotós szett és a táblagép mellé egy legfeljebb 15”-os notebookot (a feleségem 15,6”-os laposa már nem fért be hosszában) is magunkkal vihetünk.

stuffed

A belső teret flexibilis, vaskosan szivacsozott elválasztókkal alakíthatjuk igényeink szerint. Az Olympus OM-D E-M5 Mark II vázat az M.Zuiko Digital ED 40-150 mm F2.8 objektívvel együtt úgy elnyelte a táska, hogy egyáltalán nem kétkedem abban, hogy a nagy, full frame-es vázakra tervezett lencserendszerekből is simán elfér akár három is egymás mellett.

inner1

A beltérben – balra – két cipzáras tároló rekeszt is találunk. Ezekbe memóriakártyákat, telefont, pénztárcát, külső merevlemezt tehetünk. A cipzárak kocsijait parkoláskor szövet fedi, így nem karcolják össze a drága fotós cumót.

inner2

Azt még nem említettem, hogy a notebook fachja egy tépőzáras füllel zárható, így a mobil számítógép nem tud megszökni a helyéről.

Mindenképp fontos megemlíteni még a Manfrotto Windsor Messenger M-ről, hogy az méretét tekintve megfelel a légitársaságok kézipoggyász előírásainak, ezért nyugodt szívvel felvihetjük magunkkal a repülő utasterébe. A táska hátoldalán egy „troli csatlakozó” pántot láthatunk, amivel a válltáskát a poggyászcipelő kézikocsikra is felfogathatjuk.

vallon

Mint a Manfrotto táskáira általában, úgy a Windsor Collection tagjaira is alaphelyzetben 2 év garancia jár, ám ezt az intervallumot egy ingyenes termékregisztrációval 5 évre kiterjeszthetjük. Engem meggyőzött a Windsor Messenger M; a minősége hűen tükrözi a márka igényességét, az anyaghasználat és az anyagmintázat az elegáns angol stílus előtt tiszteleg. Aki egy könnyed, szép, diszkrét fotós táskát keres városi felfedezőútjaira, az bátran vigye magával a Windsor válltáskáit.

jofele

Manfrotto Windsor Collection Messenger M

A Manfrotto Windsor Collection Messenger M táskát a Manfrotto Magyarországtól kaptam bemutatóra. A táska megvásárolható a márka hazai forgalmazóinál bruttó 39 900 forintos áron.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...