Félelmetes éjjellátó képességű fényképezőgéppel készül a Nikon!

2017-ben kerülhet a boltokba az a full frame szenzoros Nikon D7xx jelölésű tükörreflexes fényképezőgép, ami az összes eddig látott fotómasina „éjjellátó” képességét a sárba tiporja. A svéd fotós, Tomas Jönsson olyan fényképeket tett közzé saját Facebook oldalán, melyek állítólag ezzel a még be nem jelentett dSLR vázzal készültek teljes sötétségben. Az egyik képen a koromsötét erdőt, míg a másikon egy szintén teljes sötétségbe burkolózott leányzót kapta lencsevégre.

A Google fordítása elég kusza, de a lényeg így is lejön: az új készülék AF rendszere a D5/D500 gépekéhez hasonló lesz, míg a dinamikatartomány lenyűgöző. A fenti képről azt írja az illető, hogy míg az emberi szem 3-4 fáig lát, a fotómasina szinte a teljes erdőrészt képes leképezni.

A második fotóról annyit tudni, hogy állványról készült 2,5 mp-es expozícióval. A portréalanyra saját zseblámpájával világítva állított élességet, majd azt kikapcsolta és exponált. Nem, Holdfény sem volt a téma megörökítésekor. Tomas Jönsson FB oldala itt látható, ahonnan a képeket nagy méretben is le lehet tölteni. (Forrás: nikonrumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...