Ez a fotós Gandalfnak öltözve járta be Új-Zélandot

Új-Zéland, akarom mondani Középfölde bejárásához és lefényképezéséhez nincs is jobban illő öltözék, mint amit Gandalf viselt TolkienA Gyűrűk Ura”, illetve „A hobbit” című eposzaiban. Akhil Suhas egy hathónapos utazás során járta be Új-Zéland mesebeli tájait: „Szerettem volna egy visszatérő alakot a fényképekre, és mivel annyi fotós látogatja az országot, valami igazán egyedi ötletre volt szükségem. Épp ötödször néztem végig A Gyűrűk Urát, amikor belém nyílalt, hogy Új-Zéland két dologról ismert világszerte: mesebeli tájairól és A Gyűrűk Ura és A hobbit trilógiákról. Miért is ne ötvözhetném hát a kettőt úgy, hogy szerepeltetem Gandalfot a tájképeken?” – mondta Suhas.

Eleve már a megfelelő kosztüm felkutatása két hónapot vett el Suhas életéből, aztán jött a 15 000 kilométeres utazás. Fotósunk első ötlete szerint önarcképek keletkeztek volna, ám Suhasnak rá kellett jönnie, hogy ez nehezebben kivitelezhető, mint gondolta. „Állványra helyezve, önkioldóval próbálkoztam, de nem vált be az ötlet, ezért inkább az épp arra járókat kértem fel, bújjanak bele a jelmezbe.” – fejtette ki Akhil Suhas. Az ötlet bevált, szebbnél szebb fényképek születtek, íme:

Ha tetszettek a képek, és még többre vágysz, látogass el Akhil Suhas Instagram, vagy Facebook oldalára. Ja, és ha legközelebb egy ehhez hasonló utat tervezel, ne feledkezz meg a megfelelő jelmezről! (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...