A Cape segítségével az interneten keresztül repülhetsz drónokkal világszerte

A világ első online drón platformja” – írja magáról a Cape, és milyen igaz, hiszen pontosan azt kínálják, amit hirdetnek: az otthonunk kényelméből, az internet segítségével reptethetünk drónokat világszerte – élőben! Jelenleg a nyilvános bétatesztelésre lehet feliratkozni, így a regisztrációt követően bárki reptethet egy drónt egy valódi, kaliforniai környezetben. Amint megkaptuk a meghívást, akár számítógépről, akár táblagépről, vagy okostelefonról indíthatjuk is a mókát!

Az első beszámolók szerint a vezérlésben nem tapasztalható késlekedés, a drón szinte azonnal reagál a távpilóta parancsaira [ez persze az USA területén érvényes – a szerk.]. A beállítások pofonegyszerűek: csatlakozol egy épp szabad DJI Inspire 1-hez, elolvasod a rövid ismertetőt és lenyomod az Entert a felszálláshoz. Amint a levegőben vagy, a drónnal egy virtuális „biztonsági zónában” röpködhetsz. A fejlesztők nyilván gondoltak a kezdőkre és a készakarva kárt okozni kívánókra, így a szabad repülés azért le van korlátozva: a drónnal nem lehet engedélyköteles repülési magasságba emelkedni, de az eszközt „lezuhantatni” sem lehet.

A technológia elég jó mókának tűnik, gyakorlatilag a virtuális valóság ötvözése a valósággal, ahol egy szimulátorban járhatjuk be valós időben a valós környezetet. Bővebb infóért kattints ide. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...