Sony szenzor-újdonságok egy unalmas hétfői napra..

A Sony szenzorgyártó egysége már szinte az összes fényképezőgép gyártót ellátja termékeivel. Lassan úgy tűnik, hogy a Sony veszi egyedül komolyan a fejlesztést, a többi márka csak ül, és várja a sült galambot. Persze, ez erősen sarkított állítás, hiszen a Canon, a Panasonic és a többi, kisebb vállalat is fejleszt ezerrel, de nagy visszhangot valahogy csak a Sony képes kavarni. Nincs ez másképp most sem, ugyanis újabb érdekességekkel rukkoltak elő a japánok.

Az egyik egy egészen kicsi, 4/3”-os lapka, ami azonban sokkal többre képes, mint azt elsőre hinnénk: a STARVIS fantázianevű képérzékelő (másnévvel IMX294) 8 MP-es felbontással rendelkezik, és elsősorban ipari és felügyeleti célokra lett kifejlesztve. A hátulról megvilágított CMOS lapka különösen érzékeny, és még az infravörös-közeli tartományban is kimagaslóan jó képminőséget ígér. A technológiák iránt érdeklődőknek érdemes elolvasniuk a termék honlapját, illetve megnézni az ott található filmeket erről a STARVIS rendszerről.

„Kissé” más kategóriában indulnak a Sony új 100 és 150 MP-es képérzékelői, melyek 44 x 33 mm és 55 x 41 mm méretükkel már a középformátum világát bővítik majd. Ezeket a szintén hátulról megvilágított szenzorokat elvileg jövőre, azaz 2018-ban teszi komolyabb mennyiségben elérhetővé a Sony, így felkészülhetünk arra, hogy a Fuji, a Pentax, a Hasselblad új KF gépekkel fognak jelentkezni.. Ez pedig egy érdekes PDF, ami a japánok új szenzortechnológiáiról szól. (Forrás: 43rumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...