5K felbontású gömb-videót vesz a Boxfish 360 m4/3-os kamera

A Boxfish Research bemutatta Boxfish 360 névre keresztelt videokameráját, aminek a lelke több Panasonic 4/3”-os szenzor. A kamerával szférikus, 360°-os mozgóképek mellett állóképeket is lehet készíteni – a professzionális alkalmazásra tervezett eszköz „az eddig elérhető megoldásoknál jobb képminőséget ígér”. A CES 2017 rendezvényen debütáló videokamera 185°-os látómezővel rendelkező halszem objektívekkel van felszerelve, melyek F-értéke 1.8-ról indul. A beépített akku egy töltéssel 90 percet képes felvenni; a váz alján 1/4″ és 3/8” állványmenetek egyaránt megtalálhatóak.

A gyártó elmondása szerint – noha a készülék egy vízálló tokban található – a memóriakártyákhoz és az akkuhoz könnyedén hozzá lehet férni. A mozgóképek a H.264 tömörítési eljárással készülnek, az adatfolyam 60 Mbps-os. Az állóképek JPEG és DNG formátumban egyaránt elmenthetőek. A 10 FÉ dinamikatartományú kamera felvétel közben rögzíti a víz hőmérsékletét, a mélységet, illetve a videokamera orientációját. A vízálló tok lehetőséget biztosít többek közt a rekeszérték átállítására, illetve a felvétel elindítására, leállítására.

A Boxfish Research május 15-én kezdi az előrendelésben megrendelt készülékek kiszállítását. Természetesen a gyártótól ezután is lehet gépeket vásárolni, de a Boxfish 360 meglehetősen drága: 14 990 dollárt kérnek érte a fejlesztők.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...