Te ismered ezt az objektívet?

A Schneider-Kreuznach-nak van, azaz volt egy Componar 75 mm F4.5 típusú objektíve, ami négyzet alakú blendenyílású volt. Persze, a bokeh is ennek megfelelő: a csúcsfények négyzet alakúak – ideális optika a Minecraft szerelmeseinek 🙂 A Componar 75 mm F4.5 egy nagyítógép lencserendszere, ami M39-es csavarmenet foglalattal van ellátva. Ha egy mai fényképezőgépre szeretnéd felcsavarni, akkor előtte mindenképp érdemes egy M39-M42 fókuszálható közgyűrűvel felvértezni, hogy élességet is lehessen vele állítani. A Componar 75 mm F4.5 manapság 50 dollár körüli összegért szerezhető be a különféle külföldi online vásártereken. Bevallom, nekem annyira nem tetszik a képi világa, hogy akár 1000 forintot is áldozzak rá. A lenti videóban képmintákat is láthattok. (Forrás: Mathieu Stern)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Lehoczky Alfréd

  Néha elgondolkozom, hogy ezen a világon mindenki az elmúlt héten kezdett el fotózni?
  Az olcsóbb meopta nagyítóobjektívekben is ilyen rekesz volt. Meg a nagyon olcsó boxgépekben.
  Na meg az automata programzárak is hasonló megoldást használtak. Két L alakú zárlamellát vezérelt az automatika. Ha sok volt a fény, csak kicsit nyíltak szét-> rövid zársebesség, szűk rekesz, kevés fényben nagyon kinyíltak-> tág rekesz, hosszú zársebesség. Ilyen van a Lomo (cosina) LC-A-ban is.
  Nem akarok senkit megsérteni, de a világsajtóban néha megjelenő bombasztikus felfedezések előtt értetlenül állok.

  • mlzphoto

   sokan már csak az L-soron nevelkedtek 😛

 • Lehoczky Alfréd

  Végül is a Lesbaby ebből él. Meg a Lomografia. Vegyél több tízezer forintért egy kütyüt, amit pár fillérért összeturkálhatnál magadnak. Na meg a Meyer. Vegyél több százezer forintér egy trioplánt, ahelyett, hogy vennél egy exát két három ezerért, amin ott pislog egy Domiplán, Trioplán vagy akár egy Tessar.