Túlmelegszik a Sony A9?

Úgy tűnik, hogy a Sony képtelen megszabadulni régi „jó haverjától”, a túlmelegedéstől. Az Alpha A9 a japán gyártó legújabb zászlóshajója, amit ráadásul – elsősorban magas sorozatfelvételi sebessége és gyors autofókusza miatt – sportfotózáshoz ajánl a cég. Nos, ha valahol, akkor pont a sportfotózásnál rendkívül fontos, hogy a fényképezőgép gyorsan, pontosan ÉS megbízhatóan tegye a dolgát. Úgy tűnik, hogy a fedett, előre beállított, tehát nem valós helyzetekben tényleg jól teljesít az A9, viszont a gonosz és könyörtelen sors ismét megmutatta, hogy miért fontos egy adott termék való világban való tesztelése. Egyre több helyről hallani, hogy a Sony A9 túlmelegszik. És ehhez nem is kell orrvérzésig tolni a 4K videót, elég csak a 27 fokos, napos időben a sportpálya szélén ücsörögni, ellőni pár fotót, várni, és ismét fényképezni. A „That 1 Cameraguy” felhasználónevű fotós elmondása szerint (lásd lenti videó) az A9 pontosan a fent leírt körülmények közepette jelenítette meg csupán 20 perc használat után a túlmelegedésre való figyelmeztetést.

Egy másik fotós, William Prip például, a dpreview.com szakmai lap fórumában írt hasonló tapasztalatairól: „[…] megjelent a túlmelegedésre figyelmeztető kiírás. Kint, bevallom, javarészt a Napon fényképeztem, de csak 18 fok volt ma NJ-ben. Folyamatosan bekapcsolva tartottam a fényképezőgépet miközben kb. 40-45 percen keresztül megállás nélkül fotóztam (nem videóztam).”. Még több példa itt olvasható.

Nos, egy hobbifotós életében sem kellemes pillanat, ha épp a fényképezőgép túlmelegedése miatt kell kényszerpihenőt tartani, egy profi fotós pedig egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy munka közben akár csak pár másodpercre is leálljon a szerszám. A Sony-nak valahogy meg kell oldania ezt a problémát, mert különben nem sok fotós fogja rábízni a megélhetését a termékeire. Kicsi a váz, tömve van elektronikával, nagy a szenzor, ami ráadásul mozog is (stabilizátor – IBIS), tehát nem lehet fixen összekötni a vázzal, hogy leadja hátrafelé a hőt. Necces, na.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...