Az egész egy nagy hazugság!

Te is mérgelődtél már, ha a kért hamburgered messze nem úgy nézett ki, mint a reklámfotón? Gondolkoztál már azon, hogy a fenébe lehet olyan tökéletes karácsonyi sült csirkét készíteni, mint ahogyan egyes magazinokban, vagy a tévében látni? Hogy a csudába tudnak olyan ízletes joghurtreklámot összeállítani? Ha te vágod fel a tortát, miért nem sikerül soha olyan jól a szeletelés, mint a reklámok fényképein? És még sorolhatnám.

Korábban már volt róla szó, hogy a reklámfotózás egy óriási nagy csalás, hiszen a fotósnak muszáj olyan képeket lőnie, amik „eladják a portékát”. Az ételfotózás eszenciája, hogy a képek, vagy a videó láttán meginduljon a nyálelválasztásod és korogni kezdjen a gyomrod, különben nem ér semmit az egész. Azt mindenki tudja, hogy a fagylalt a lámpák hőjétől azonnal olvadni kezd és semmiképp sem lehet órákig, de még percekig sem fotózni. Semmi gond, már rég kitalálták egyesek, hogy a fagyit remekül lehet helyettesíteni tört krumplival (!) és némi ételszínezékkel. De a frissensült sem fog neked percekig gőzölögni, ha már kivetted a forró sütőből: végy pár pamutlabdát, itasd át vízzel és tedd be a mikróba. Az így előkészített labdák sokáig képesek gőzölögni, és ha megfelelően beletömködöd a fotózásra kitett „ételbe”, akár hosszú perceken keresztül is megmarad a hatás.

Szeretsz grillezni? Gyakran ültök össze nyaranta a haverokkal, és próbáljátok utánozni a reklámfotókon látott, tökéletesre sült hús hatását, de még soha nem sikerült? Nem ti vagytok a bénák, hanem a fotós csal: az épp hogy csak megsütött, megfőzött húst festékpisztollyal leszórják, majd cipőpasztával húznak rá sötét vonalakat, amik a grillrács hatását utánozzák. De nem is sorolom tovább, alábbi filmben tíz ilyen trükkről húzzák le a leplet:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...