Bemutató: Panasonic DMC-FZ82

Menürendszer

A Panasonic DMC-FZ82 menürendszere mind külalakra, mind tartalomra megegyezik a gyártó m4/3-os gépeire telepítettekkel, így ugyanazt a funkcionalitást és kezelhetőséget kapjuk itt is, mint a „nagyágyúknál”. Összesen öt fő oldalon találjuk a paramétereket, melyekkel a fényképezőgép, az álló- és a mozgókép készítés, az általános beállítások és a képnézegetés vezérelhető.

Az első oldalon a fotózáshoz szorosabban csatolható funkciókat találjuk, mint például a fotóstílusokat, a szűrőket, a képméretet, a fájlformátumot (képminőség), a fénymérést, a sorozatfelvétel módjait, a time lapse vagy a léptetett animáció funkciókat, az ISO-val kapcsolatos beállításokat stb.

A második fül a mozgóképekkel összefüggő paramétereket tárja elénk. Ilyen például a 4K élő vágás, a rövidfilm, a felvételi formátum, a felvételi minőség, a fénymérés módja, a diffrakciókompenzáció, a stabilizátor, a szélzajcsökkentés vagy a zoom mikrofon.

A harmadik fő oldal az egyéni beállításokat tartalmazza. Például itt menthetjük el a saját beállításainkat, itt kontrollálhatjuk a csendes módot, az AF segédfényt, a fókuszálással kapcsolatos beállításokat, az élkiemeléses MF segédet, a kompozíciós segédvonalakat, a zebramintákat, a kijelzőt, de itt rendelhetünk funkciót az adott gombokhoz is.

A negyedik oldalon az általános jellegű beállítások paraméterei láthatók. Beállíthatjuk a dátumot, az időt, a világidőt, a Wi-Fi-t, a hangot, az energiatakarékos funkciókat, az USB üzemmódot, leellenőrizhetjük a készülék vezérlőszoftverének verzióját stb.

Végül az ötödik oldalon találunk mindent, ami a képek, videók lejátszásával és szerkesztésével összefügg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...