Digitális filmkazettákat használ a Yashica új Y35 fényképezőgépe

Az elmúlt hetekben a Yashica „nagy visszatérési tervével” tartotta izgalomban a fotós közösséget, és most végre lerántották a leplet új, digitális filmkazettákkal működő fényképezőgépükről, az Y35-ről. A kickstarter.com közösségi támogatói oldalon lehet befizetni a digiFilmet használó készülékre. Bár a műszaki leírás nem valami részletes, azt lehet sejteni, hogy a Yashica Y35 nem egy túlbonyolított jószág.

Az ódivatú külső egy 1/3,2”-os, mondhatni körömpiszoknyi CMOS szenzort rejt, ami 14 megapixeles felbontással büszkélkedik. A fix optika ekvivalens 35 mm gyújtótávolságot nyújt F2.8 rekeszértékkel. A választható záridő 1/500 mp, 1/250 mp, 1/60 mp, 1/30 mp és 1 mp (érdekes, hogy kimaradt például az 1/125 mp). Az adattárolás SD formátumú memóriakártyákon történik, és USB csatlakozáson keresztül akár közvetlenül is másolhatjuk képanyagainkat a számítógépre. A készülék két darab ceruzaelemmel működik, de az igazi érdekessége az, hogy a képek jellegét a behelyezhető digiFilm kazetta befolyásolja. A „filmkazetta” tehát gyakorlatilag művész szűrőként funkcionál!

Nem túl nagy a Yashica Y35: minden kilógó részével együttesen is csak 110 x 70 x 55 mm terjedelmű. Pár mondat a digiFilm kazettákról: egyelőre négyféle lesz kapható a géphez (külön megvásárolandó termékként), de a későbbiek során a gyártó továbbiakat szeretne bemutatni. A mostani négy: ISO 1600 High Speed (magas kontraszt, szemcsés képvilág), Black & White (fekete-fehér), ISO 200 Ultra Fine (éles kép, standard fehéregyensúly), és 120 Format (6×6), ami négyzet alakú képvágást ad ISO 200-as érzékenységgel.

A Yashica Y35 pont úgy működik, mint egy filmes fényképezőgép: behelyezed a digiFilm kazettát, és fotózol. Nincs kijelző, nincs képellenőrzés, nincs törlési lehetőség! Az Y35 arra próbálja ösztönözni a fotóst, hogy megint kicsit ráérősebben, lassabban, meggondoltan fényképezzen.

A Yashica 2018 áprilisában fogja leszállítani az első darabokat; aki szeretné támogatni a sorozatgyártás beindítását, az megteheti kickstarter.com oldalukon, ahol további információkkal várják az érdeklődőket.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...