Folyadékcsillapítású gimbal fejet mutatott be a Gitzo

A Gitzo új, folyadékcsillapítású gimbal fejegységével elsősorban természetfotósok és/vagy csillagfotósok igényeit szeretné kielégíteni: a Gitzo Fluid Gimbal Head (GHFG1) akár a hatalmas, és könnyűnek nem mondható 600 mm F4 (vagy még nagyobb) objektívekhez lett tervezve, de akár refraktor jellegű (apokromatikus) távcsöveket, nagy spektíveket is rábízhatunk. A hangsúly az egyensúlyra került a termék fejlesztésekor, így még a nagyobb optikákkal sem kell megküzdeni fényképezés/megfigyelés közben.

A Gitzo termékeire jellemző, úgynevezett „Noir Décor” festése itt sem hiányozhat, ami a fej esztétikus megjelenését garantálja. Mivel azonban ez egy komoly használati eszköz, az esztétikumnál sokkal fontosabb az alkalmazott technológia, amit a gyártó a videó világából vett át. Speciális folyadékcsillapításának hála a fej elnyeli a rezgéseket és folyamatos, sima mozgatást tesz lehetővé. A „Whip-Pan” funkciót a Gitzo vezette be ebbe a termékszegmensbe: míg a lassú mozgatásnál határozottan érezni a folyadékcsillapítás hatását, gyors mozgatásra (pl. svenkeléskor) a folyadék fékező hatása azonnal lecsökken, így a fotóst/operatőrt nem hátráltatja a rendszer.

A Gitzo GHFG1 tökéletes kiegészítője a komoly teherbírású Systematic és Mountaineer állványoknak, melyek kellő stabilitást adnak ennek az igazi nagyágyúnak. A GHFG1 Arca-Swiss típusú cseretalp-rendszerrel van ellátva, ami fontos a nagy és nehéz fotós/videós rendszerek biztonságos kezeléséhez. A Gitzo Fluid Gimbal Head teherbírása 8 kg, és tökéletes horizontális és vertikális egyensúlyban tartja a ráhelyezett felszerelést. A termék saját tömege csupán 1,35 kg, amit a gyártó úgy ért el, hogy magnéziumötvözetet használt a GHFG1 gyártásakor.

Az épp zajló Photoexpo 2017 szakkiállításon a Gitzo Fluid Gimbal Head (GHFG1) megtekinthető és kipróbálható a Manfrotto Magyarország standján!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...