Jó hír csillagfotósoknak: a Sony A7R III nem falja fel a csillagokat

A Sony egyes korábbi A7 modelljei esetében sokan jogosan kifogásolták, hogy még kikapcsolt zajszűrés mellett is „kiszűrte” a fényképezőgép képalkotó motorja a távolabbi, halványabb csillagokat, így például az A7R II és az A7S II gépeket senki sem ajánlja olyanoknak, akik komolyabban el szeretnének merülni az asztrofotózásban. Jó hír viszont, hogy a Sony legújabb fotómasinája, az A7R III már nem szűri ki a csillagokat, így az már csillagvadászoknak is ajánlható.

Kattints!

Drew Geraci így nyilatkozott a gépről: „Izgatottan osztom meg veletek a végleges, bolti Sony A7R III géppel és a Sony 16-35 mm GM objektívvel, 3,2 illetve 10 mp-es záridőkkel készített csillagfotós képeket. Kikapcsoltam minden zajszűrést a menüben, és láthatjátok, hogy még 100%-ra kinagyítva is a csillagok a helyükön vannak – a ’csillagzabáló’ nincs többé. Innen tölthetitek le a RAW fájlokat. A jelszó: star.”

Remélhetőleg a Sony szakembereinek a régebbi fényképezőgépek esetében is sikerül végre megszüntetni ezt a jelenséget, és záros határidőn belül érkezik egy megfelelő firmware is hozzájuk. (Forrás: sonyalpharumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...