Nem meglepő: menet közben az autóban a kézben fogott fényképezőgép nagyon veszélyes!

Ki gondolta volna, hogy nagyon veszélyes a forgalomban (vagy a versenypályán) haladó járműben kamerázni/fényképezni – főleg úgy, ha nem vagy bekötve! Ez a szituáció pedig egyáltalán nem valószerűtlen, hiszen gondoljunk csak bele,  egy operatőr filmforgatás közben általában az anyósülésről, vagy a hátsó üléssorról veszi fel a történéseket, és a biztonsági öv nagymértékben korlátozná a munkáját, így hát jellemzően nincs bekötve. Az ördög pedig nem alszik, a legjobban átgondolt jelenetekbe is csúszhat hiba, a baleset pedig egy szempillantás alatt megtörténik.

Már abból is elég nagy baj lehet, ha nem vagyunk bekötve és 50-60 km/ó sebességgel nekicsattanunk egy álló személygépkocsinak (vagy más kemény tárgynak), ugyanis a légzsákok ilyenkor már beindulnak, és szinte belerobbannak arcunkba. Nem ritka ilyenkor a kar, vagy az orr sérülése, törése, hiszen óriási erővel csap le a kocsiban ülő emberre a biztonsági rendszer. Ha ilyenkor még a felfúvódó légzsák és arcunk közé bekerül egy kemény, nehéz tárgy (a kamera), akkor az akár maradandó sérüléseket, legrosszabb esetben pedig halált is okozhat. A kezünkből kirepülő készülék pedig ágyúlövedékként fog össze-vissza röpködni a kocsiban, aminek szintén nem szokott jó vége lenni.

Fontos szabály tehát, hogy menet közben mindig kapcsoljuk be a biztonsági övet, és a fényképezőgépet, videokamerát tartsuk rögzítve egy kellően biztonságos fotós/videós táskában (ha már minden áron muszáj ezt bevinni az utasfülkébe, akkor lehetőleg minél alacsonyabban, lehetőleg a padlón tároljuk)! Nyilván egy filmforgatás során nincs sok választása az operatőrnek, de ott is érdemes minden lehetséges eszközzel elkerülni a bajt. (Forrás: diyphotography.net)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...