Te mit tennél?

A Sony A7R III jelenleg 1 170 000 Ft körüli áron mozog Magyarországon, ami nem kis pénz. Kint Amerikában 3200 dollárt (+ ottani áfát) kérnek érte, ami átkonvertálva kb. 950 000 forintnak felel meg – tehát még így sem nevezhető kétpálcásnak a zsuga. Egy igen nagy malőr történt az USA egyik legnagyobb, fototechnikai eszközök forgalmazásával (is) foglalkozó cégénél, ahol több vásárlónak online rendelésre nem egy, hanem két gépet küldtek ki véletlenül a csomagban. Az ottani törvény szerint (állítólag) a kiszállított csomag tartalmát minden jogi következmény nélkül megtarthatja a megrendelő, így hát kizárólag a lelkiismeret dönti el, mi legyen a „potyautas” sorsa. Te mit tennél? Mit tennél, ha egy random, ismeretlen üzlettől rendelted volna, vagy ha a kedvenc boltodból vetted volna a jószágot? Szavazás a kép alatt. (Forrás: petapixel.com)

Te visszaküldenéd a plusz gépet a boltnak?
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Szomorú, hogy a többség lapulna, de nem is tudom mit vártam abban az országban ahol a többség szerint rendben van a talált cuccot zsebre tenni majd fütyörészve tovább sétálni, mert hát minek hagyta el a hülye.

 • Én mind a kettőt visszaküldeném.
  #trollvagyok

 • csrenovabulcsik

  Error-t dob a site szavazásnál, meg az eredmények megtekintésénél.
  IE, Edge, FF, Chrome utóbbi két böngészőben reklámblokkolók lekapcsolva az oldalon.

  • mlzphoto

   nálam hibátlan, más még eddig nem jelzett vissza. nincs bekapcsolva nálad valami szűrő?

   • csrenova

    Nem tudom, alap IE és Edge, azokra nem is próbáltam szűrőt tenni.
    A másik kettőn van ublock, de bizonyos oldalakon le van tiltva, mint itt is.

    • mlzphoto

     nem tudom, mi lehet a hiba, más még nem jelzett ilyet.

 • Tibor Pongracz

  Elég lesújtó a szavazás eddigi eredménye. 🙁 A morális csődöt jól mutatja kis hazánkban. Ha megtartom azt, amiért nem fizettem, az lopás. Még ha adott esetben nem jár ott érte büntetés, akkor is.

 • JetFly

  A szavazatszámláló aktuális állása csak 154, szóval nem biztos, h reprezentatívnak minősül ez a közv.kutatás… Több szavazat esetén lehetne akár 40-50% is a lapítók aránya:)
  Én mondjuk visszaküldeném.

 • Fesus Levente

  Olcsó reklám a cégnek, 20 ember kapott, és most mindenki erről beszél. Azert annyira nem hülyék, hogy két gepet tegyenek egy kartondobozba.

  • Ajtay Zoltan

   Eleinte en is hajlottam arra, hogy tenyleg csak ugyes reklamfogas az egesz, de az eredeti cikket latva mar nem. Ugyanis a B&H-nak, mint a vilag legnagyobb fotos boltjanak (amit az ott elo magyarok “napkozi”-nek is neveznek vagy “gyar”-kent emlegetnek) nincsen szuksege ilyen reklamra. Es nem ok tettek ket gepet egy dobozba, hanem eleve igy kaptak: az egyenkent szines dobozokba csomagolt gepekbol ket darabot kaptak egy szokasos, jellegtelen, szurkesbarna kartondobozban, es a B&H csomagoloja nyilvan nem vette eszre a “Qty/Qte 2” feliratot.

 • Ajtay Zoltan

  Nagy a csabitas, de igy erdekes a kerdes. Talan csak akkor tartanam meg a plusz gepet, ha tudnam, hogy a ceg nagyon nem jo hiru, pl. rendszeresen becsapja a vasarloit, es sok a panasz rajuk. Persze ilyen helyrol eleve nem vasarolnek….De aztan lehet, hogy lekiismeretfuralasom lenne, mert nem lennek biztos, hogy erkolcsosen dontottem. Egyebkent (termeszetesen) visszakuldenem, persze az o koltsegukre….Amugy nem is olyan rossz az eredmeny, hiszen a szavazok tobb mint fele visszakuldene; ennel szerintem sokkal rosszabb az orszag atlagos “kozerkolcse”, viszont jo tudni, hogy az oldal olvasoi (es a fotozast kedvelok) nem masok hibajabol akarnak jogosulatlanul elonyhoz jutni.