Így vették fel a Második Világháborúban a légi csatákat

A csuda tudja, hogy miért akarták felvenni anno a légi csatákat az illetékesek – talán a harci módok elemzése végett, hogy újabb manővereket tanulhassanak a pilóták, vagy egyszerűen anno ez volt a módja a „first person shooterek streamelésének”. No, az eBayen felbukkant a napokban egy olyan speciális kamera, amit a németek elsősorban a Messerschmitt vadászgépeken helyeztek el, de jellemzően a fedélzeti fegyverzet közelében, ahonnan közvetlen rálátása volt a kamerának a történésekre.

Az ESK 2000 B modellszámú egység külsőleg leginkább egy fogantyúval ellátott bombára hasonlított. Hossza 47 cm, tömege valamivel 7 kg alatti, így könnyedén elhelyezhető volt a kecses vadászgépeken is. A kamerát a gépfegyverek elsütése hozta működésbe, így a pilóták bizonyítani tudták az „aznapi termést”. A készülék 16 mm-es filmmel működött, és 2000 állóképet tudott készíteni újratöltés nélkül.

Kép forrása: germanluftwaffe.com

Jelenleg 7000 dollárt, avagy kb. 1,8 millió forintot kérnek érte. További képek és információ az eBay oldalon találhatók. Ha nincs saját repülőgéphangárod, ahol egy felújított Messerschmitt várja a következő bevetést, akkor szerintem hagyd ki ezt a vételt.. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...