Így készül a Sony A9 fényképezőgép

A Photogearnews (PGN) szerkesztőjének adódott a lehetőség, hogy betekintsen a kulisszák mögé, és megnézhesse, hogyan készülnek a Sony A9 vázak a japán gyártó Chonburi gyáregységében, Thaiföldön.

Miért pont itt található a Sony gyára? Erre nagyon egyszerű volt a válasz: Chonburi kb. 80 kilométerre fekszik Bangkoktól, és nagyon közel van repülőterekhez, kikötőkhöz, így az alkatrészek, alapanyagok beszállítása, valamint a már elkészült termékek elszállítása gyorsan és kedvező áron oldható meg.

A filmes csapatot a gyár teljes területére beengedték, de filmezni nem mindenhol lehetett. Nem vehették fel például azt a folyamatot, ahogyan a teljesen robotizált gépsor a NYÁK-ot legyártja, és ahogyan az elektronikus alkatrészeket precíziós forrasztással felhelyezik a nyomtatott áramkörre.

A gyárt 24/7 elven működik, azaz heti hét napon, napi 24 órában üzemel, a dolgozók (4000 fő, ha jól értettem) két műszakban tolják az ipart (opcionálisan túlórákkal). A szerkesztő elmondása szerint bár magas szintű a tisztaság az üzemen belül, azért nincs akkora szigor, mint például a szenzorgyártásnál, ahol „műtősruhában” egy tisztaszobában zajlik a gyártás.

Amint tehát elkészülnek a NYÁK-ok, azokat átviszik a fő összeszerelő sorra, ahol tucatnyi szorgos kéz végzi az egyes összeszerelési fázisokat (30-40 ember áll egy sorban). Az összeszerelés az A9 tetőlemezével kezdődik, ahol behelyezik az összes tárcsát, gombot.

Miután kész az összeszerelt tetőlemez, egy másik személy veszi kézbe az alkatrészt, és folytatja a szerelést a ráeső részfeladattal.

Most kerül be az elektronikus kereső a helyére, majd az LCD kijelzőt illesztik a hátlapba. E két lépést az áramkörök behelyezése követi.

A szenzoregység beépítésével folytatódik az A9 összeszerelése. Ehhez a gép egy elkülönített, kisebb terembe kerül, ahol szigorúbbak az előírások a levegő tisztaságára vonatkozóan.

Itt már kezd alakot ölteni az A9: a nyomtatott áramköröket vezetékekkel és kábelekkel kötik össze, majd összecsavarozzák a vázat.

A Sony A9 vázakat innentől már tesztelni kezdik: áramforrásra kötik, feltöltik a firmware-t, majd a zár tesztelése következik.

Egy különleges, fiy gyújtótávolságú optikával tesztelik és kalibrálják az autofókusz rendszert. Ezután egy színes ábrát fényképeznek, hogy ellenőrizzék a fotómasina színkalibrációját.

Külön egy személy foglalkozik a szenzor tisztaságának ellenőrzésével. A legkisebb pöttyöt is letisztítják a lapkáról. Ehhez egy erős fényforrást és egy különleges tisztítópálcát használnak a munkások.

Amint véget ért a tisztítás, felkerül a gépre a vázsapka, a kijelzőre a védőfólia. Végül az A9-eket bedobozolják, mellékelik az összes kellékanyagot. Legvégül lemérik az összeállított dobozokat, így ellenőrzik, hogy minden kiegészítő bekerült-e a csomagba. Ha a MEO rendben találja, akkor máris mehet útjára, a vásárlóhoz a dobozolt termék.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...