A Panasonic leleplezte a filmkészítés jövőjét: íme, a DC-GH5S!

Kicsit részletesebben is sorra került ez a technológia, ahol kiderült, hogy a GH5S-ben két különálló áramkör gondoskodik az alacsony, illetve a magas érzékenységű fényképek/videók feldolgozásáról. Az „alap” áramkör ISO 80-800 között dolgozik, míg az alacsony zajszintű ISO 800 fölött lát munkához. Minden egyes pixelhez két dedikált áramkör tartozik; az érzékenységet a jelerősítés előtt állítja be a rendszer.

Az ezt követő percekben a Panasonic DC-GH5S gépet más gyártók, elsősorban a Sony A7 sorozatának tagjaival (A7S II, A7R II) hasonlítottuk össze. Látványos különbség látható például a gördülő-zárhatás (rolling shutter) terén is a Panasonic javára.

Kim Hwa-Youl a többféle képarányú szenzor előnyeit taglalta. Elsősorban az a technológia előnye, hogy bármelyik oldalarányt is válasszuk (pl. 4:3, 3:2, 16:9), megmarad a látószögünk.

A GH5S-ben nincs felvételi időkorlát a mozgóképeket illetően, teljesen mindegy, milyen felbontást és milyen képfrissítési frekvenciát használunk.

A fenti ábra a GH5S és a GH5 közti különbségeket mutatja meg még egyszer.

A fenti táblázat a GH5S teljes videós tudását foglalja össze.

Megtudhattuk, hogy mi a 4:2:2 10-bit színkódolású videó előnye: sokkal finomabb színtónusok, sávosodás nélküli színátmenetek.

A GH5S a HDMI aljzatán keresztül tiszta 4:2:2 10-bit jelet küld. A jeltovábbítás és a belső tárolóra való rögzítés egyszerre is működik!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...