Három új drónt mutatott be a Yuneec

A Hongkongi dróngyáros három új repülő kamerát mutatott be, köztük a Typhoon H Plus-t, melynek lelke egy 1”-os képérzékelő. Íme, a részletek:

A Yuneec egy elég ismert gyártó, aki már korábban is tett le igen komoly vasakat az asztalra, s bár nem olyan nagyok még, mint a DJI, az épp zajló CES kiállításon máris három új drónnal dobták be névjegyüket a pilóták közé. A közkedvelt Typhoon H a Plus változattal bővült, amiben a már fent is említett 1”-os, 20 MP felbontású szenzor felel a megfelelő képminőségért. Az csak természetes, hogy a készülékkel akár 4K felbontású, 60 fps képfrissítésű videókat is rögzíthetünk. A lapkára egy ekvivalens 23 mm-es optika rajzol, aminek kezdő F-értékét nem közölte a gyártó. Az érzékenységet ISO 100 és ISO 6400 közti értékekre állíthatjuk, a záridő pedig 1/8000-4 mp lehet. A drón egy akkutöltéssel legfeljebb 25 percet repülhet; maximális sebessége kb. 50 km óránként. A hat rotoros eszközzel akár 50 km/h-s szélben is stabilan lehet repülni.

Egy másik, talán még a Typhoon H Plus-nál is érdekesebb termék a repülőgépre hasonlító Firebird FPV. A gyártónak nem titkolt célja az volt, hogy a drónpilóták ugyanazt a repülési élményt kaphassák, mintha egy repülőgép fülkéjében ülnének. A Yuneec Firebird FPV egy 13 MP felbontású kamerával van felszerelve, ami szintén képes a 4K videós felbontásra, de bővebb infóval nem szolgál a forrás. Egy töltéssel kb. 30 percet maradhat a levegőben a repülő, ami elég jó érték.

A harmadik drón egy kifejezetten versenyzésre épített darab: a Yuneec HD Racer egy szórakoztató, könnyen hordozható négyrotoros, amit beltéri versenyzésre terveztek. Ez a drón is egy 13 MP-es kamerát kapott, ami azonban csak Full HD mozgóképeket tud felvenni (60 fps-sel).

A Typhoon H Plus és a Firebird FPV valamikor ez év első felében kerülhet a boltokba. Áruk 1800 illetve 700 dollár lesz. A HD Racer valamivel később lesz kapható, ára csupán 180 dollár lesz. Több információ a Yuneec weboldalán érhető el.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...