Frissült a Canon EOS 5D Mark IV firmware-e

A Canon kiadta a népszerű tükörreflexes fényképezőgépének, az EOS 5D Mark IV-nek legújabb vezérlőszoftverét, ami az 1.1.2-es számot viseli. A frissítéssel több hibát is javítottak a mérnökök, de az új tilt/shift objektívek is nagyobb támogatottságot élveznek, ugyanis képkorrekciós profiljaik bekerültek a fényképezőgép rendszerébe. Íme, a javítások tételes felsorolása a Canon magyar weboldala szerint:

Az 1.1.2 készülékszoftver-verzió az 1.0.4 verziót váltja fel és a következő változtatásokat tartalmazza:

  • Támogatott mostantól a kromatikus aberráció korrekciója, a peremsötétedés korrekciója, a torzításkorrekció és a digitális objektívoptimalizáló az olyan Digital Photo Professional szoftverrel feldolgozott, RAW formátumú képek esetében, melyek az alábbi TS-E objektívekkel készültek:
    – TS-E 17mm f/4L
    – TS-E 24mm f/3.5L II
    – TS-E 50mm f/2.8L MACRO
    – TS-E 90mm f/2.8L MACRO
    – TS-E 135mm f/4L MACRO
  • Kijavítja azt a hibát, amely miatt a normál exponálás nem érhető el vagy szokatlan expozíciót eredményez a Silent LV (Csendes élő kép) használatakor az alábbi TS-E objektívekkel készített képek esetében:
    – TS-E 50mm f/2.8L MACRO
    – TS-E 90mm f/2.8L MACRO
    – TS-E 135mm f/4L MACRO
  • Kijavítja azt a jelenséget, amely miatt a fényképezőgép nem működik megfelelően a Camera Connect alkalmazás használatakor magas képfrekvenciás felvétel esetén.
  • Kijavítja azt a jelenséget, amely miatt az ún. „error 80”-as hiba jelentkezik, nagy dinamikatartományú (HDR) felvételek készítése során távoli élőképes felvételkészítés esetén. (Csak a Canon Log-támogatott fényképezőgépek esetében.)
  • Az Exif 2.31 támogatása.

Az új firmware innen tölthető le.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...