Láttál már olyan Polaroid fényképezőgépet, ami hőpapírra dolgozik?

Egy csináld magad projekt keretein belül jött létre az a Polaroid instant fényképezőgép, ami a szokásostól eltérően hőpapíron hozza létre a fényképeket. Az ötlet kigondolója a „Mitxela” felhasználónevű egyén, aki egy Polaroid Sonar Autofocus 5000 fotómasinát, egy webkamerát, egy hőszublimációs nyomtatót, valamint egy Raspberry Pi Zero mini-számítógépet varrt össze.

A megvalósítás talán könnyebbnek tűnik, mint amilyen valójában volt. Rengeteg forrasztással, programozással és vezetékezéssel, no, meg persze próbálkozással járt a „Frankengép” életre keltése. Mitxela egy igen alapos, lépésről-lépésre jellegű bejegyzésben (már szinte tanulmánynak is lehetne nevezni) írja le az egyes munkafázisokat, így aki kedvet kapna, az maga is megcsinálhatja ezt az érdekes öszvért.

A rendszer szeme a háromdolláros webcamera, ami a Polaroid gép optikáját használja a képalkotáshoz. A kioldó lenyomásakor a webkamera videójából a Raspberry Pi kiragadja az aktuális képkockát, feldolgozza azt, majd átküldi a beépített nyomtatóhoz. A felvétel nyomtatásakor a papír ott jön ki a gépből, ahol azt már a Polaroid tulajok megszokhatták. Akit a rendszer minden részlete érdekel, az látogasson el Mitxela weboldalára, nem fog csalódni!

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...