Pletykák, érdekességek a Napkelte utánra

Állítólag a Nikon még 2018 vége előtt két új csúcskategóriás/profi fényképezőgépet és két új objektívet jelenthet be. A nikonrumors.com szerzője azt állítja, hogy a japán gyártó két új fotómasinája közül legalább az egyik tükör nélküli rendszerkompakt lesz. Az már régóta nyílt titok, hogy a Nikon valóban nyitni akar a profi MILC-ek világának irányába, viszont azt még senki sem tudja biztosan, mikorra tervezik a nagy bemutatót. Az is lehet, hogy idén ősszel, a kölni Photokina idejére van betervezve a beharangozó, s majd karácsony előtt, vagy januárban már meg is vásárolhatjuk az új termékeket. Izgatottan várjuk!

A Casio kiszáll a buliból. A mirrorlessrumors.com azt az értesülést kapta, hogy a Casio lehúzza a rolót, és többé nem gyárt digitális fényképezőgépeket. A közlemény elég szűkszavú: „A Casio úgy döntött, befejezi a veszteséget termelő digitális kompakt fényképezőgépek gyártását”. A hírt eredetileg a japán Nikkei híroldal közölte, de sajnos a Google fordítója sem tudott jobban rávilágítani a dolgok hátterére (ráadásul a híranyag javarésze fizetős fal mögé van rejtve). Hát, kár értük, de valljuk be, az elmúlt években már sok vizet nem kavartak gépeikkel.

2014-ben a világ tudósai feszülten figyelték, ahogyan a Rosetta nevű űrszonda leszállt egy üstökösre. 2016 júniusában pedig olyan felvételeket készített, amilyeneket a világ még nem látott. A fotókat most egy „landru79” felhasználónevű Twitterező összefűzte, és egy 1 mp-es, látványos videót készített belőlük. A fényképek egyébként egyenként 12,5 mp-es záridővel készültek és fekete-fehérek. Landru79 most azt tervezi, hogy kiszínezze a jelenetet narancs, zöld és kék szűrőkkel. A felvételen látható „havazást” porszemcsék okozzák. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...