Ez a világ leggyorsabb kamerája!

A világ leggyorsabb kamerája kétségkívül egy Lamborghini Huracán elején csücsül, azaz kvázi lebeg, hiszen egy gimbal (stabilizátor) karra van felszerelve. A vicc az egészben, hogy a körülbelül 200 000 dolláros, avagy 51 millió forintot érő autó még csak nem is a legdrágább része a szettnek, ugyanis a videokamerás egység bő 500 000 dollárba (127,5 millió Ft) került! A kaliforniai székhelyű Incline Dynamic Outlet (IDO) által épített rendszer „a világ leggyorsabb kamerás kergetőkocsija” – az autó gyári állapotában körülbelül 323 km/ó-ra képes, és bár az elejére felszerelt gimbal nyilván lassít rajta, még valószínűleg így is eléri a bő 300 km/ó sebességet.

A „Huracam” névre keresztelt rendszert „sok hónapon át” építették, aminek központi része a Gyro-Stabilized Systems (GSS) gyártotta, giroszkópok által stabilizált gimbal, amit aztán az IDO illesztett a Lamborghini Huracán elejébe (mivel az autó középmotoros, így ez nem okozott hatalmas nagy gondot). A súlypont optimalizálása végett az amúgy sem túl nagy hasmagasságú verdát további 1,9 cm-rel lejjebb ültették. A videokamera sem kispályás: a filmfelvételért egy RED Helium 8K felel. Érdekessége a kamerának, hogy olyan kiegészítővel lehet ellátni, ami egyszerre több optika használatát teszi lehetővé.

A csapat több autót is számba vett – köztük egy Audi R8-at -, ám végül mégis a több mint 600 lóerős, 5,2 literes V10-es Lambó mellett döntöttek. A fejlesztőknél máris sorban állnak a megbízók – úgy tűnik, hogy a Huracam-nek lesz bőven munkája! (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...