Ez a 400 mm F2.8-as Leica szupertele objektív olcsóbb, mint hinnéd

Általában a Leica fényképezőgépekhez nagylátószöget, standard gyújtótávolságot, vagy kisteléket használnak az emberek – valahogy az illik a legjobban a „klasszikus” távmérős feelinghez. A Leica fotómasinákhoz azonban létezik szupertele objektív is – igaz, nem épp mai csirke ez a fehéres-szürkés-feketés szépség, de ha épp ilyesmire vágyik a fotós, hát miért ne? Ha már Leica – ráadásul régiség -, akkor általában csillagászati árakra gondol mindenki, pedig ezúttal eléggé „jó” az ár: csupán 7000 dollárt (kb. 1, 95 millió forintot) kérnek ezért a Leica Apo Telyt-R f2.8 400 mm Focus Module lencserendszerért, ami a német gyártó világában aprópénznek számít.

Kép forrása: eBay

Az említett szupertele a Leica-R SLR fényképezőgépekhez készült (ezeket a masinákat 1996 és 2009 között gyártották), és érdekessége, hogy moduláris felépítésű. Az apokromatikus lencsetagot is tartalmazó objektív kézi élességállítású, így a színhibákat viszonylag jól kordában lehet tartani. Az objektívhez háromféle fókuszáló és kétféle fejegység létezett, amelyek közreműködésével hatféle lencserendszert lehetett összerakni. Az így elérhető gyújtótávolság 280 mm F2.8, 400 mm F2.8, 560 mm F4, illetve 800 mm F5.6 lehetett (az egyes elemeket bajonett-rendszer fogta össze).

Kép forrása: eBay

A szóban forgó terméket egy lengyel illetőségű illető (vagy cég) árulja az eBayen: a foto-hobby24.eu felhasználónak azonban még számtalan egyéb portékája is fent van a neten, lehet csemegézni a cuccok között! Ha több információra éhezel, akkor ezen a weboldalon mindent megtalálsz a Leica Apo Telyt modulrendszerről. (Forrás: thephoblographer.com)

Kép forrása: eBay

Kép forrása: eBay

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...