Pletykák koradélutánra

Állítólag tovább bírja majd szuflával a FujiFilm X-T3 (nagyobb akku), és érintőkijelzője is lesz! A fujirumors.com írása szerint a japán gyártó az idei Photokina szakkiállításon, vagy röviddel előtte jelenti be majd az új gépet, aminek nem lesz beépített képstabilizátora, de az APS-C méretű képérzékelő immár 26 MP-es lesz (állítólag több rétegből álló X-Trans lapka lesz). A készülék lelkét egy új képfeldolgozó processzor alkothatja majd, aminek gyorsabb lesz az adatfeldolgozási sebessége, és hatékonyabb lesz a zajszűrése. Nos, erre még kicsit várni kell, de meglátjuk.

Szintén az idei Photokina környékén jelenthetik be a Panasonic DC-GH6 hibrid fényképezőgépet, amely már a 8K-s felbontást is támogathatja mozgóképek esetében (33 MP, avagy 7680 x 4320 pixel). Bár a Panasonic és a Sony szenzorfejlesztése egyaránt robogó ütemben halad, azért nem biztos, hogy megkapjuk a 4/3”-os lapkaméretre a 33 MP-es felbontást. A forrás azt írja, hogy a 8K videót akár a 6,5-7K felbontású képérzékelővel is elő lehetne állítani, azért ezt kétlem, mert a minősége nem biztos, hogy megfelelne a Panasonic (és a felhasználók) elvárásainak. Ha lesz ekkora natív felbontású lapka, azt állítólag 1-2 évig kizárólag a Panasonic használhatja, a többi gyártó csak ezután csaphat le rá. Az elektronikus kereső a korábban már említett 1600 x 1200 pixeles Sony ECX339A lehet, ami korszakalkotó lépés lenne! Állítólag a GH6 lehet majd az első kamera, amiben a mesterséges intelligencia is tevékenykedni fog; ráadásul előfizetéses alapon akár a felhőhöz is hozzáférhet majd a készülék. A gyártó a GH5 átdolgozott fókuszrendszerét fogja bevetni a GH6-ban, de majd meglátjuk, mi lesz belőle. A pletyka szerint nem egy, hanem kapásból háromféle GH6 lesz elérhető: a GH6, a GH6V és a GH6X (nincs bővebb magyarázat). (Forrás: 43rumors.com)

Végül a Zeiss Batis sorozatáról is olvastam egy híresztelést: állítólag a következő Zeiss Batis objektív a 40 mm F2 CF FE lesz (Sony bajonett, Distagon optikai formula, 24 cm-es közelpont, 67 mm-es szűrőmenet átmérő stb.). Ezen kívül semmi más információ nincs az optikáról, így azt sem tudni, hogy körülbelül mikorra várható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...