Így készülnek a reklámfotók és reklámvideók repülő repülőgépekről

Egy Boeing 737-es repül az Alpok felett a naplementébe, közben lágy, nyugtató zene szól – ki ne látott volna már ilyen és ehhez hasonló reklámvideókat? Most azonban végre megtudhatjuk azt is, hogyan készülnek ezek a képanyagok az egyes légitársaságoknak. Nyilvánvalóan nem egy az ablaknak nyomott okostelefonnal kapják lencsevégre a nagy kereskedelmi repülőket (ilyen közel egymáshoz nem is repülhetne két utasszállító), hanem egy picit bonyolultabb és drágább technika áll a háttérben. Talán nem meglepő módon a tervezés áll az első helyen, hiszen az egész „portréfotózásra” csupán két óra áll a csapat rendelkezésére, így hát minden másodperc számít, amit a levegőben töltenek.

A fotósokat egy kisebb repülőgép viszi fel a magasba, ahol majd az utasszállítóval találkoznak (nem úgy). Ez a kisebb gép egy speciális kamerarendszerrel van felszerelve, amit az utastérből vezérel a fotós, illetve az operatőr. A kereső szerepkörét egy monitor látja el, amin az élőkép jelenik meg, így emberünk azonnal látja, mikor kell megnyomni a kioldót, illetve mikor kell venni a mozgóképet.

A lenti videóban mindenről szó esik, és igen érdekes végre betekinteni a kulisszák mögé, hogy megértsük, hogyan is zajlik egy-egy ilyen felvétel. (Forrás: fstoppers.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...