Cápákkal úszott egy fotó kedvéért – nem hiszed el, mi történt!

Itt a nyár, egyre többen mennek nyaralni, s van, aki a tengerpartra is eljut. Nyaralás közben az emberek többsége kivetkőzik magából, kiengedi a gőzt, bolondabb dolgokat csinál, mint a szürke hétköznapokon. Sosem szabad azonban elfelejteni, hogy tisztelnünk kell a természetet, nem árt (egészséges mértékben) félni a víztől, a tűztől, az állatoktól. „A medve nem játék” analógiájára akár azt is lehetne mondani, hogy a cápa sem játék. Persze, vannak olyan cápafajok, amelyek viszonylag ártalmatlanok az emberre nézve, de a fogaik akkor is hegyesek és borotvaélesek! Ráadásul egy vadállatnál sosem lehet tudni, mire hogyan fog reagálni, így nem csoda, hogy az Instagram egyik „kiscsillaga”, a 19 éves Katarina Zarutskie is saját bőrén tapasztalta meg, hogy a figyelmetlenségnek ára van.

A lány a múlt hónapban a Bahamákon járt, és egy fotó kedvéért dajkacápák közé úszott. Noha ezek a cápák az emberre ártalmatlanok (jellemzően kisebb halakat és puhatestűeket fogyasztanak a Wikipédia szerint), azért velük szemben sem árt az óvatosság. Minden állat megvadulhat, ha furcsa, számára ijesztő mozgást lát, vagy zavaró, idegen szagot érez (gondolj csak a reggeli buszozásra, mikor egy izzadt hónaljat dörgölnek az orrod alá – te is harapni tudnál olyankor, nem?). Pontosan nem tudni, hogy Katarina Zarutskie esetében mi váltotta ki a cápák ingerült viselkedését, de az biztos, hogy a lányt a víz alá húzták a csuklójánál fogva. Szerencsére a lány csak kisebb sérüléseket szenvedett, de a sebeit így is több öltéssel kellett összevarrni.

Az eset azért is érdekes, mert Katarina Zarutskie – saját elmondása szerint – tapasztalt „tengeri sellőnek” minősül (Kaliforniában nőtt fel, szabadidejét általában szörfözéssel és búvárkodással töltötte), és maga is tudja, hogy a dajkacápák nem bántják az embert (persze lehet, hogy ezt a harapós cápa nem tudta..). (Forrás és a képek az esetről: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...