Hiperérzékeny kamerát tett le elénk a SiOnyx: ilyen lett az Aurora

Az amerikai illetőségű, éjjellátó készülékek gyártásával (is) foglalkozó SiOnyx egy igen érdekes kalandkamerával jelentkezett: az Aurora nem csak nappali fény mellett képes színes mozgó- és állóképek készítésére, hanem akár éjjel, a Hold fénye mellett is. A kamera az infravörös fényre épülő technológiákat ötvözi a különösen nagy pixelű, egyedileg fejlesztett képérzékelővel – a rendszer így akár 0,001 lux mellett is munkaképes. A SiOnyx szóvivője azt nyilatkozta, hogy az Aurora versenyképes az akár több tízezer dolláros éjjellátó készülékekkel is. Az illető elmondása szerint ez a kamera lehet az első ilyen különösen magas szintű éjjellátó képességekkel felvértezett eszköz, amit Átlag János is megvásárolhat.

A SiOnyx Aurorában egy 1”-os szenzor található, amelynek felbontása 0,9 MP. A pixeleket speciális lézeres eljárással alakítják ki, így azok megnövelt „kvantum hatékonysággal” rendelkeznek. Az alacsony zajszint mellett a szokásosnál jóval tágabb a dinamikatartomány is, de eközben a készülék akár tízszer olyan világos képet tud generálni, mint amire egy hagyományos CMOS lapka képes. Az új lapka olyan katonai-szintű infravörös képérzékelők technológiájára épül, amit a gyártó egyébként csak a rendvédelmi szerveknek szállít.

„Az Aurora az emberi szem számára már sötétnek tűnő környezetben is képes a képalkotásra”. A pixelek érzékenysége kiterjed a 850 és a 940 nm közti infravörös-közeli frekvenciatartományra és az érzékenységet akár ANSI 820 000-ig is emelhetjük. Az Aurora ezek alapján az emberi szem által már „vaksötétnek” ítélt környezetben is képes a képalkotásra. A kamerával állóképeket, HD felbontású videókat, vagy akár time lapse felvételeket is készíthetünk. Van beépített GPS modul, iránytű és gyorsulásmérő, de akár víz alá is meríthetjük a terméket (legfeljebb 30 percig és maximum 90 centiméteres mélységig). A SiOnyx Aurora 800 dolláros áron kerül majd a boltokba. Bővebb infó a gyártó honlapján található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...