Hasznos funkciókkal érkezik a Canon PowerShot SX70 HS

A Canon bemutatta legújabb szuperzoom kompaktját, a PowerShot SX70 HS-t, amely 65-szörös átfogású optikával (ekv. 21-1365 mm), 4K felbontású videóval és CR3 kiterjesztésű RAW formátummal is fel lett vértezve. A gyártó elmondása szerint az új képérzékelő (20 MP-es, 1/2,3”-os hátulról megvilágított CMOS, ISO 100-3200 érzékenységi tartomány), a fejlett jelfeldolgozó processzor (DiG!C 8) és az elektronikus kereső (szemérzékelő, OLED technológia, 2,36 millió képpontos felbontással) is nagy előrelépést nyújt a használat során. Az említett optika F3.4-6.5 értékekről indul, és a beépített képstabilizáció immár 5 FÉ előnyre képes (ebben közrejátszik az új CPU teljesítménye is).

A Canon márka rajongóinak nem kell bemutatni a gyártó saját, CR2 kiterjesztésű RAW formátumát – az SX70 HS-ben viszont az újabb, CR3 található, amely kisebb fájlméreteket tesz lehetővé. A könnyebb használhatóság végett az optika tubusára is el lett helyezve egy zoombillentyű, így már nem csak a kioldó körüli karral lehet változtatni a gyújtótávolságon. Az elődmodellhez képest azonban van egy kisebb visszalépés is, ami valószínűleg nem sokakat fog érinteni: lemaradt a gépről a vakusaru.

A Canon PowerShot SX70 HS legfeljebb 10 kép/mp-es sorozatfelvételi sebességre képes rögzített fókusszal, illetve 5,7 kép/mp-re folyamatos élességállítással. Filmkészítők örülni fognak az UHD felbontású, 30 kép/mp képfrissítésű mozgóképfelvételi lehetőségnek, ahol tekintélyes 120 Mbps az adatfolyam sűrűsége. Az SX70 HS-ben természetesen van WiFi és Bluetooth modul is. A novembertől kapható készülék ára 550 dollár lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...