Gyártásba került a filmes SLR vázakhoz való digitális hátfal

Az I’m Back Bőven túlteljesítette a kickstarter.com oldalon indított pénzgyűjtési kampányt, így hát a digitális hátfal végre tömeggyártásba kerülhet. A fejlesztő Hong Kong-ba helyezte a gyártást (gondolom, a költséghatékonyság végett), és az előrendelők, akik támogatták a projektet, kb. 175 euróért juthatnak majd hozzá az első példányokhoz (a boltokban valamivel többet kell majd fizetni a termékért). Az I’m Back digitális hátfalat majd többféle SLR fényképezőgéphez lehet megrendelni – ezek közt a legismertebbek a Nikon F-sorozata, az Olympus OM10, vagy a Canon AE-1.

Kép forrása: I’m Back

A hátfalat majd az analóg gép hátoldalára kell rápattintani (ehhez le kell venni a fotómasináról a filmvezető lapot); a film helyére egy 1/2,33”-os, 16 MP-es Panasonic CMOS szenzor került, ami az elé helyezett mattüvegre vetített képet rögzíti. A kioldás tényét a váz a vakuszinkron aljzaton keresztül közli a hátlappal. A megfelelő működés érdekében a tükörreflexes vázat BULB módba kell kapcsolni. A hátfal JPEG és RAW adatokat egyaránt rögzít, az adatokat pedig egy 2”-os érintőképernyőn ellenőrizhetjük, sőt, élőképes élességállításra is lehetőségünk nyílik (manuális fókuszsegédről van szó).

Kép forrása: I’m Back

A hátfal microSD kártyákkal bővíthető (maximum 64 GB), lesz USB-C aljzat és beépített WiFi modul is. A képminőség szempontjából ne legyenek túl magasak az elvárásaink, a szerkezet nem hozza a dSLR vázak szintjét. A fejlesztő maga is úgy nyilatkozott a termékéről, hogy az költséghatékony módon próbálja visszaadni a retró hangulatot, senki se várja el tőle a legújabb digitális kamerák képminőségét, de még a filmes SLR vázak által elérhető szintet se akarjuk megkapni. Bővebb információ az I’m Backről itt található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...