A Sony bejelentette az APS-C szenzoros, középkategóriás A6400 vázat

A Sony egy új tükörnélküli rendszerkompaktot mutatott be ma este, amely a középkategóriát bővíti. Bár az A6400 „csupán” egy APS-C méretű, 24 MP felbontású szenzor köré épül, ám a készülék jelfeldolgozó processzora és autofókusz rendszere a csúcskategóriás A9-ből származik. Az A6400 gyakorlatilag egy felizmosított A6300, aminek érintésérzékeny és dönthető kijelzője akár függőleges állásba is felhajtható, hogy az objektív előtt álló fotós akár önmagát is lássa benne. Az A6400-ban ismét megjelent a time lapse funkció, így annak hiánya már senkinek sem fájhat.

Kép forrása: Sony

Az A6400 sorozatfelvételi sebessége 11 kép/mp AF-fel és fényméréssel (illetve 8 kép/mp csendes módban), de élőkép nélkül, ami még így is igen csak jó értéknek számít ebben a kategóriában. Az újdonság kiemelkedő képessége azonban vitathatatlanul az autofókusz rendszere, amit a gyártó mérnökei eredetileg az A9-hez fejlesztettek ki. Az A6400 AF-rendszere tehát gyorsabb és pontosabb, mint bármi, amit eddig láthattunk! A valós idejű témakövetés és az „Állatszem-követés” egy firmware frissítéssel az A9-be is hamarosan belekerül.

Kép forrása: Sony

Az A6400 AF-rendszere összesen 425 fázisérzékelőt tartalmaz. Ezek az érzékelők a szenzorra kerültek és párosítva a combos processzorral olyan AF-sebességre képesek, ami jelenleg a leggyorsabb a világon. A Sony A6400 személyfelismerő és követő algoritmusai kibővültek szem- és mintaérzékeléssel, ami pontosabb és gyorsabb követőfókuszt tesz lehetővé (eddig a távolság, a szín- és az arcfelismerés alapján dolgozott az AF). Filmkészítők is örülhetnek, hiszen a Sony szóvivője szerint a filmfelvétel alatti követő AF is tovább lett fejlesztve! A 4K felbontású videókhoz a szenzor teljes szélességéről érkező, túlméretes adatfolyamot dolgozza fel a processzor, tehát nincs képvágás és a minőséggel sem lesz gond.

Kép forrása: Sony

Örömteli hír, hogy az A6400 olcsóbban debütál, mint az A6300-as modell: csak a vázért 900 dollárt kell majd fizetni! Szettben a 16-50 mm F3.5–5.6 optikával is csupán 100 dollárral többet, azaz kereken 1000 dollárt kér a gyártó a februártól megvásárolható termékekért. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...