Tudtad, hogy ha Panasonic fotós terméket vennél, ki is próbálhatod előtte?

Általában az ember fia hosszas megfontolás és kutatómunka után indul el pénzt költeni – főleg, ha sok pénzről van szó. És valljuk be, a fotózás, mint hobbi, vagy mint foglalkozás nem pont arról híres, hogy olcsó mulatság lenne. Ez van, a „technikai sportok” pénzbe kerülnek, tehát nem csoda, és nem is elítélendő, ha valaki a lehető legtöbbet szeretné kihozni megspórolt pénzéből. Az interneten fellelhető terméktesztek és bemutatók általában egy jó kiindulási pontot nyújtanak. Például én is igyekszem minél több terméket letesztelni, hogy ne csak idegen nyelven, hanem magyarul is olvashassatok fényképezőgépekről, objektívekről, táskákról, állványokról és minden egyéb kiegészítőről. Azonban megesik, hogy a kiszemelt jószágról még se külföldön, se itthon nem jelent meg cikk, vagy egyszerűen csak olyan funkciót szeretne kipróbálni a vásárlójelölt, amiről sehol nem kapott információt. És persze az egyéni preferenciákat se felejtsük ki az egyenletből: van, hogy papíron minden stimmel, de a kiválasztott eszköz végül kézbe véve mégsem lobbantja lángra a szerelmet.

Szerencsére van megoldás a kérdésre, hiszen már Magyarországon is adott a lehetőség arra, hogy a megkívánt termékeket vásárlás előtt kipróbáljuk. Bár eszközbérléssel több helyen is foglalkoznak, általában a bérleti díj mellé komoly letéti összeget is kérnek. Ez nyilván nem okoz gondot azoknak a potenciális vásárlóknak, akik már konkrét elképzeléssel és eleve a teljes vételárral a zsebükben érkeznek a szaküzletbe. Megesik viszont, hogy valaki előbb többféle eszközt is próbára tenne, hogy mi áll neki jobban kézre, mivel tud úgy alkotni, dolgozni, ami számára ideális. És itt jön képbe a Panasonic, aki mindenkinek elérhetővé tette a kipróbálás lehetőségét: a Try And Buy („próbáld ki és vedd meg”) keretein belül bárki saját maga meggyőződhet arról, hogy a kiválasztott termék valóban megfelel-e az igényeinek.

Kattints!

A gyártó külön e célból létrehozott egy weboldalt, ahol magyarul is olvashatunk a teljes ügymenetről, a részvételi feltételekről, de magát a kölcsönzést is kivitelezhetjük. A tryandbuylumix.com oldalra látogatva, válasszuk ki a bal felső sarokban a számunkra megfelelő nyelvet, majd kattintsunk alul jobb oldalon a „Lefoglalom a terméket” feliratú felületre. Ha eljutottunk a kölcsönözhető termékek oldalára, válasszuk ki a kívánt fényképezőgépet és/vagy objektívet.


A készülék kiválasztása után a többi gép felülete inaktívvá válik


Egy optika választása után többet már nem igényelhetünk

Összesen két terméket (egy-egy fotómasinát és objektívet) lehet kiválasztani. Ha ezzel is megvagyunk, kattintsunk a lap alján található „Hol kölcsönözhetem ki a kiválasztott termékeket?” felületre.

Kattints!

Töltsük ki értelemszerűen a „Foglalási nyomtatványt”; bátran adjuk meg személyes adatainkat, a Panasonic bizalmasan kezeli ezeket (lásd a nyilatkozatot)! Fontos, hogy az átvételi pontot is megadjuk, hiszen később ide kell majd elmennünk a kikölcsönzött termékekért. Jelenleg nyolc szaküzlet közül választhatunk:

Kattints!

A lefoglalás után kapunk emailben egy visszaigazolást. Ha valamelyik kölcsönözni kívánt termék épp nem elérhető, akkor a kölcsönző alternatív javaslatot tesz (azaz másik terméket kínál fel helyette), ezt elfogadhatjuk, de el is utasíthatjuk – küldjünk választ az emailre!

Amint láthattuk, a kölcsönzés ügymenete roppant egyszerű, azonban van pár részlet, amire a „Kölcsönzési Feltételek” című PDF hívja fel a figyelmünket. Bár a dokumentum nem hosszú, a legfontosabb részeket szeretném én is megemlíteni (figyelem: kölcsönzés előtt mindenképp olvasd el a „Kölcsönzési Feltételeket”, mert nem vállalok semmiféle felelősséget az itt olvasható információkért!):

Kérdés: Ki vehet részt a programban?
Válasz: Aki cselekvőképes, magyar állampolgár és elmúlt 18 éves.

Kérdés: Milyen okmányokkal kölcsönözhetjük ki a termékeket?
Válasz: Az átvételi ponton érvényes, fényképpel ellátott okmányt (személyi igazolvány, jogsi, útlevél) és a lakcímkártyát kell bemutatni.

Kérdés: Milyen időtartamra kölcsönözhetők a termékek?
Válasz: minimum egy, maximum öt naptári napra.

Kérdés: Hány terméket kölcsönözhetünk ki?
Válasz: legfeljebb egy fényképezőgépet és egy objektívet.

Kérdés: Egy terméket többször is kikölcsönözhetek?
Válasz: Nem, egy adott terméket csak egyszer lehet kikölcsönözni.

Kérdés: Mennyibe kerül a kölcsönzés?
Válasz: Nem kell bérleti díjat fizetnünk! Egyedül az „óvadékot”, azaz 50 000,- forintot kell készpénzben otthagyni az átvételi ponton, amit a kölcsönzés végeztével visszakapunk! Fontos viszont, hogy ne késsünk a termékek visszaadásával, mert a kölcsönadó minden megkezdett naptári napért 15 000,- forint kötbért számol fel, azaz ennyivel kevesebbet kapunk vissza a letett óvadékból!

A Panasonic igen csábító m4/3-os termékeket kínál, de – úgy hallottam – hamarosan érkezik a gyártó full frame szenzorok köré épülő rendszere is. Vajon azokat a fényképezőgépeket és objektíveket is felveszik ebbe a kölcsönzési keretbe (*kacsint*)?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...