Három új objektív érkezését jelentette be a Tamron

A Tamron bejelentette három új lencserendszerének fejlesztését: az SP 35 mm F1.4 Di USD, a 35-150 mm F2.8-4 Di VC OSD és a 17-28 mm F2.8 Di III RXD év közepén kerülhet a boltokba. A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, hiszen a Tamron mindkét említett optikáról lerántotta a leplet, sőt, még egy dedikált Sony obival is kiegészítette a listát. Az SP 35 mm F1.4 Di USD lesz a Tamron legnagyobb fényértékű lencserendszere, ami felfelé egészíti ki az SP termékvonalat. A gyártó nagy reményeket fűz ehhez a termékhez, hiszen mindent belefektettek, amit az elmúlt évek során kutatási és gyártástechnológiai téren elértek. Sajnos, a sajtóanyag semmi konkrétumot nem árul el erről a szépségről, csak annyi a biztos, hogy hihetetlen gyors AF motorja lesz.

Kép forrása: Tamron

Érdekes, a mindennapokban maximálisan kihasználható objektívnek ígérkezik a 35-150 mm F2.8-4 Di VC OSD, ami beépített képstabilizátorral is fel lesz szerelve. A legkisebb tárgytávja – amit a teljes gyújtótávolsági tartományban azonos értékű marad – 45 cm, szóval 150 mm-re tekerve lehet majd klassz kis makró jellegű fotókat is készíteni vele. A jó képminőségről alacsony szórású lencsetagok gondoskodnak majd. Ezt és a 35 mm-es optikát Canon EF és Nikon F bajonettel lehet majd megvásárolni.

Kép forrása: Tamron

Kifejezetten a full frame szenzoros Sony tükörnélküli vázakhoz lett kifejlesztve a Tamron 17-28 mm F2.8 Di III RXD, aminek csupán 67 mm a szűrőmenet átmérője. Léptetőmotor felel majd a gyors és halk élességállításért (RXD, avagy Rapid eXtra-silent stepping Drive), ami nem csak állóképek, hanem videók készítésekor is jól jöhet. Árakat egyik modellnél sem említ a gyártó, így egyelőre marad a várakozás.

Kép forrása: Tamron

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...