Bemutatkozik a Vanguard VEO Range táskacsalád: íme, a 36M Messenger és a 48NV Daypack!

Már nem is tudom, mikor járt nálam utoljára fotós táska, vagy hátizsák, így a szokásosnál jobban örültem, amikor a Tripont szaküzletébe betérve két Vanguard táskával támadtak le a srácok. A Range táskacsalád eddig összesen négy tagból áll, nevezetesen a 21M NV MESSENGER CAMERA BAG, a 38 BG MESSENGER CAMERA BAG, a 41M NV DAYPACK CAMERA BACKPACK, valamint a 48 NV DAYPACK CAMERA BACKPACK táskákból. A nevekben a szám a méretre utal, tehát minél nagyobb a számérték, annál nagyobb térfogatot kínál az adott táska, illetve a szám mögötti két betű pedig a színt jelöli (BG – bézs, NV – navy-kék). A bemutatóhoz a család legnagyobb tagját, egy hátizsákot, valamint egy közepes méretű futártáskát kaptam: íme, a Vanguard VEO Range 36M BG Messenger Camera Bag és a Vanguard VEO Range 48 NV Daypack Camera Backpack!

A Vanguard VEO Range 36M BG Messenger Camera Bag

Értelemszerűen a Vanguard VEO Range 36M BG Messenger Camera Bag a kisebbik a kettő közül; ez egy „futártáska”, amit vállra véve lehet viselni. A gyártó által bézs és navy-kék színekben kínált változatok közül nálam a bézs járt, ami szerintem kifejezetten jól is áll ennek a fotóstáskának. Látszik, hogy a Vanguard a tükörnélküli rendszerkompaktok forradalmára készül, ugyanis a táska leírásában is az olvasható, hogy a 36M BG Messenger Camera Bag elsősorban egy objektívvel szerelt MILC váz és 2-3 további optika fogadására van felkészítve – nyilván nem fog összedőlni a világ, ha egy kisebb/közepes méretű tükörreflexes vázat teszünk a MILC helyére. De még mielőtt mélyebbre ásnánk magunkat a táska belsejébe, nézzük meg kívülről, milyen tárolási lehetőségekkel és komfortnövelő részletekkel találkozhatunk.

A táskáról kívülről nem ordít, hogy elsősorban a fotós a célcsoportja, így a tömegközlekedési eszközök használata során sem kell attól félni, hogy felkelthetjük az enyves kezű, gyanús alakok figyelmét. A 36M előlapján egy hosszú cipzáras zsebet találhatunk, aminek belsejében egy nagyobb okostelefon és/vagy az irataink is kényelmesen elférnek. Noha úgy tűnhet, hogy a felhajtható részt a két csat zárja, ez nem így van, de erről majd kicsit később bővebben.

Ez a cipzáras zseb olyan széles, mint a táska maga, és igen mély. A kezemet teljesen el tudom benne rejteni, a fenti kép kissé csalóka. A rekesz a táska felhajtható részében van, nem rendelkezik merevítésekkel, így én ide inkább csak az olyan cuccokat rejteném, amelyek nem annyira törékenyek. Egy összecsukható, kompakt esernyő, vagy akár egy félliteres palack is elfér benne.

A Range 36M mindkét oldalán egy-egy rugalmas nyílású zseb található, melyek méretére jellemző, hogy körülbelül egy 0,33 literes üdítős flakon már kitölti őket. Az allergiaszezonban pár csomag papír zsebkendő is simán elfér.

A hátoldalon egy újabb cipzáras fiók várja kacatjainkat, de alaphelyzetben a táska esőköpenyét helyezték el itt a gyárban. Ez a zseb sem merevített, vagy párnázott, de testünk védi a külvilágtól, így ide már az érzékenyebb holmit (telefon, kisebb táblagép) is berakhatjuk. A zseb alatt található a pánt, amivel a táskát felfűzhetjük a kofferkulira, így nem kell kézben cipelni a reptéren, vagy a vonatpályaudvaron.

A Vanguard VEO Range 36M BG Messenger Camera Bag fenéklapja vastagabb anyagú és párnázott is, de mivel nincsenek rajta talpacskák, így én nem tenném le a földre, főleg, ha az vizes. Viszont nem véletlenül nem találunk itt tappancsokat: ez a hely ugyanis az állványnak van fenntartva!

Korábban jeleztem, hogy a csatos pántok nem a fedlap lezárását szolgálják; nos, most végre láthatjátok, mi célt szolgálnak ezek:

A táska aljára simán felfér egy közepes méretű háromláb – persze, minél kisebbet viszünk magunkkal, annál kényelmesebb lesz a válltáska viselete. A fenti képen például a Vanguard VEO 235AB tripodja látható.

Az esőköpeny a táska külső kétharmadát fedi, ami logikus is, hiszen a belső oldalát a testünk védi az eső ellen. A köpeny úgy lett kialakítva, hogy a vállpánt ne zavarja azt viseléskor:

No, de végre nyissuk ki a táskát, s nézzük meg, mi minden fér el benne! Az első fotó máris felfedi az alsó szekciót, ami egy teljesen különálló, a táska belsejétől elzárt rekesz:

Okos térhasználattal itt simán elfér akár három objektív és egy váz, de akár egy pici tripodot is elrejthetünk, ha kivesszük a tépőzáras térelválasztókat. A rekeszt felfelé és lefelé is egy vastagabb, félkemény fal védi, így fotós motyónk teljes biztonságban lehet.

A rekesz fölött egy újabb cipzáras zseb látható, amit egy varrat oszt ketté. A jelölések alapján ide balra az üres, míg jobbra a már telefotózott memóriakártyáinkat rejthetjük. Persze, bármi mást is elhelyezhetünk a zsebekben.

A fő szekciót egy hosszabb cipzárral lehet zárni, itt további fotós cuccokat helyezhetünk el (további 2-3 objektív és egy váz, vagy rendszervaku stb.), de külön zseb várja a legfeljebb 13”-os notebookot, vagy táblagépet.

A slusszpoén, hogy ez a fő rekesz fentről közvetlenül is hozzáférhető, így nem kell bíbelődni a pántokkal, a tépőzárral és a cipzárral, ha hirtelen elő szeretnénk kapni a fényképezőgépet. A „top access” nyílás cipzárt egy hosszanti szövetlap rejti az illetéktelenek szeme elől. A zseniális a Vanguard VEO Range 36M BG Messenger Camera Bagben, hogy ha a fenti részből (a főszekcióból) eltávolítjuk a tépőzáras elválasztókat, akkor egy olyan, a mindennapi használatra is alkalmas oldaltáskát kapunk, amiben a szokásos motyók mellé rejtve elfér egy alap fotós szett is (alsó szekció)! Tőlem jár neki a „Kedvenc”!

Vanguard VEO Range 36M BG Messenger Camera Bag

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...