Három újabb fotós táska a Vanguard VEO Select családból!

Vanguard VEO Select 46BR

A Vanguard VEO Select 46BR egy hátsó és oldalsó hozzáférésű fotós hátizsák, aminek a fotós szekciója fölött egy általános jellegű tároló rekesze is van. A Vanguard szerint ebben a táskában elfér egy, vagy két (ez esetben közepes, vagy kisebb méretű) dSLR váz, valamint 3-5 objektív. Ha nagyobb zoomot, mondjuk egy 70-200-ast vinnénk magunkkal, akkor nyilván kevesebb cucc fér be mellé, de a szeparátorokkal ügyeskedve még így is marad elég hely a többi eszköznek.

A VEO Select 46BR elejében egy oldalsó, cipzárral zárható fachot találunk, ahol táblagépünket helyezhetjük el (még egy 9”-os is simán befér). Legfelül egy szintén cipzárral zárható rekeszre lelhetünk: ez az a részleg, ahol „általános” útravalóinkat raktározhatjuk el. Amúgy a táska felső és alsó része egybe is nyitható, így még több fotós terméket vihetünk magunkkal.

A Vanguardtól megszokott módon a VEO Select 46BR is nagyon kényelmes hátoldallal és hevederekkel van ellátva. A széles keresztpánttal kofferkulira fűzhetjük fel a hátizsákot. A táska fő szekciójának tartalmához innen tudunk hozzáférni, azaz a csomagolást is innen végezzük. A hátizsák hátsó lapjának külsejében egy rejtett zsebet alakítottak ki, ahol értéktárgyainknak jut elegendő hely (iratok, pénztárca stb.). Ide egyébként egy nagyobb okostelefont is bedughatunk, senki nem fog rátalálni, ha a cipzár kocsiját elrejtjük.

A táskát hátunkon két keresztpánttal is rögzíthetjük: a mellkasunknál és derekunknál alakíthatunk ki plusz támaszt. A mellkasi keresztpánt magasságában is állítható.

Amint azt fentebb említettem, a táblagépet az előlapba, az oldalra nyíló cipzáras rekeszbe tudjuk betenni. A fenti képen egy 8”-os tablet látható, amint épp a zsebbe készülődik. Persze, itt más, lapos alakú útravaló is elhelyezhető, mint például egy papír alapú térkép, egy rajztömb stb.

A felső szekció még átalakítás előtt: a kb. tenyérnyi mélységű odúban akár egy kisebb drón, egy több sávos hangfelvevő mikrofonokkal, vagy épp egy kiadós uzsonna is elfér, ha kevesebb fotós cuccal indulunk útnak.

A Vanguard VEO Select 46BR két oldala azonos kialakítású, így jobb- és balkezesek egyaránt kényelmesen használhatják. Bár a piktogram csak az egyik oldalon jelzi, állványunkat a táska bármelyik oldalára felszerelhetjük. A nagy oldalsó cipzárak itt a fényképezőgéphez nyújtanak hozzáférést, a fedelek zsebeiben a háromlábat tartó rendszer alsó, kihajtogatható része található.

Ha kisebb objektívet csavarunk fel a fényképezőgépünkre, akkor azt berakhatjuk úgy is a táskába, hogy valamelyik oldalsó nyíláson keresztül akár „gyorsan” is hozzá férhessünk. Ekkor a vállunkról hasunkra forgatjuk a táskát, kinyitjuk a cipzárt, és kivesszük a beélesített fotógépet.

Ha a hátizsák hátoldalát kinyitjuk, a lenyíló részben egy maximum 13”-os notebookot is elraktározhatunk. A fenti képen a táska egybenyitott belseje látható, így bár nincs különálló felső szekció, cserébe sokkal több fotós eszközt vihetünk magunkkal. A bemutatott kialakítás nem teszi lehetővé az oldalsó gyorselérést, de a szeparátorok ügyes elrendezésével még ez a probléma is orvosolható.

A Vanguard VEO Select 46BR egy remek kis hátizsák, aminek belsejét teljesen szabadon alakíthatjuk. Ha kivesszük az összes elválasztót, akkor általános hátitáskaként is viselhetjük, de kevert, vagy kizárólag fotós célú használata is pillanatok alatt kialakítható. Jó minőségű, tartós anyagok, kényelmes vállpántok, moduláris felépítés, és elfogadható ár (bruttó 42 900 Ft) jellemzik. Egyedüli hátrányként a talpacskák nélküli alját tudom említeni, de így is jár neki az „Ajánlott” biléta!

Vanguard VEO Select 46BR

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...