Évindító pletykák: 6 új objektív, 75 MP-es MILC, APS-C szenzoros dSLR és más

Canon

Épp egy hete volt szilveszter, de máris dübörög az újévi pletykavonat: a mirrorlessrumors.com szerkesztője például azt állítja, hogy a Canon új, nagyfelbontású fényképezőgépe – ami immár tükörnélküli lesz – a CP+ szakkiállításon debütálhat. A Canon EOS R alapú masina 75 MP-es full frame lapkát kap, sorozatfelvételi sebessége közel azonos lehet a mostani EOS R sebességével, DiG!G 9 jelfeldolgozó processzort kap, két memóriakártya foglalattal lesz felvértezve (szerintem CFexpress szabványú lesz), nagyobb méretű és felbontású elektronikus keresője lesz, mint az EOS R-nek, kihajtható és elforgatható kijelzővel szerelik fel, teljesen időjárásálló kivitelt kap, és lehagyják róla a rengeteg kritikát kapott „érintősávot”.

FujiFilm

Koratavasszal, azaz már akár márciusban megérkezhet a FujiFilm X-T3 utódja! A fujirumors.com szerzője egy megbízható forrásra hivatkozik, akinek elmondása szerint akár március elején megérkezhet a FujiFilm X-T4 (vagy bármi is legyen a neve). Egyelőre semmi konkrétummal nem szolgál a poszt írója, csak azt jegyzi meg, hogy a korábbi bevett szokással szemben a vártnál korábban kapjuk meg az újdonságot (ha az eddigi intervallumot nézzük, csak szeptemberben lenne esedékes az X-T4 megjelenése).

Pentax

És vajon mi van a Pentax-szal? A vállalat egy ideje csendben van, csupán egy új, APS-C szenzoros csúcs dSLR híre röppent fel, de arról is csak annyit tudni, hogy csúszik a megjelenése. Nos, a pentaxrumors.com írója azt állítja, hogy ezen az említett tükörreflexes vázon kívül idén két objektív (HD Pentax D-FA 85 mm F1.4 és Pentax D-FA 50-300 mm F4.5-5.6), valamint két, full frame vázra való telekonverter érkezhet a japánoktól.

Sony

A Sony tavaly ellőtt egy csomó puskaport, így idén „már csak” az objektívekre fog koncentrálni? A sonyalpharumors.com pletykalap szerint a Sony nem kevesebb mint hat új lencserendszert mutathat be idén, melyek közül legalább egy APS-C lapkás gépekhez való lesz. Állítólag fix gyújtótávolságú és telefotó optikákról lesz szó, ahol akár több is frissítése lehet a jelenleg kapható példányoknak. Sajnos, semmi konkrétum nem olvasható az említett weboldalon, a szerző csupán a 70-200 mm F2.8 G Master lehetséges lecserélését említi.

Nos, egyelőre ennyi pletyka érkezett, amint megtudok valamit, azonnal megírom úgyis.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...